Share |


Reacties: 39 Opmerkingen

op Thursday, 10 September 09, schreef Retjie

Ratna,

De discussie is gewoon te volgen op de Volkskrant.
Waarom weergeeft u het desondanks onjuist.

Bijvoorbeeld dat Robert van Waning zijn reactie niet op de reactie van AssumeThePosition was die u hierboven WEL zodanig publiceert.

En dat is maar 1 van de vele kanttekekingen in uw EIGEN geregiseerde verhaal.

op Thursday, 10 September 09, schreef Ratna Pelle

CITAAT:
---------
RobertvanWaning schreef op 04-09-2009 21:42
David Verveer schreef op 04-09-2009 19:51: ".. maar we hoeven niet meer aan jouw rokken te dansen, wij zeggen en denken wat wij willen, zonder of met jouw toestemming, ..""

-RvW: Precies, zo denk ik er ook over. Als je dus zo veel begrip en respect hebt voor jezelf, waarom dan niet wat meer voor mij? Moet ik daarvoor zijn en denken zoals jij. Het eerste kan ik niet, het tweede weiger ik.

@Assume your position:

Goed verhaal. Jouw ervaringen en jouw inzichten en opvattingen zijn relevant en mogen niet zo maar worden weggeblazen door mensen die er andere ervaringen en opvattingen op na houden.

De door jou geboden oplossing lijkt inderdaad de enige, maar is daarom nog niet haalbaar. De wereld is niet maakbaar, dus maken wij hem kapot, gewoon omdat wij dat willen. Daar helpen geen Nobelprijzen tegen. Integendeel, lijkt het zelfs. Wie was ooit zo dom om de mens 'sapiens' te noemen?
---------

Met die andere zogenaamde onjuistheden in mijn verhaal zal het dus ook wel meevallen, maar het staat je vrij ze hier weer te geven in plaats van maar wat te roepen terwijl je zelf de discussie blijkbaar niet goed hebt gevolgd.

op Friday, 11 September 09, schreef Mark

Goed verhaal,

Hoewel ik het VK kan feliciteren met het feit dat ze een aantal onverbeterlijke antisemieten heeft afgevoerd op het forum moet het helder zijn dat een aantal gezien de citaten er op uit zijn het VK te veranderen in een annex van de stormfront (sukkeltjes).

Het forum laat ook duidelijk zien dat sommigen Joden zien als "imaginair construct", ik werd in een keer vertegenwoordiger van "het Joodse Volk", Er werden meningen verzonnen die ik niet had om daar op te reageren. Een user Nachtbril loog over de citaten over "Yediddi's mening over Stalin".

Helaas gaat het over een klein groepje uiterst fanatieke mensen die geen enkele interesse hebben in de nuances van het complexe conflict. Hopelijk gaan de acties tegen Stormfront lukken en zijn zij binnenkort ook aan de beurt.

Het blijkt overigens dat geschiedkundige lessen bij hun geen zin hebben, vaak worden "postmodernisten" misbruikt om aan te tonen dat de maatschappelijke geschiedschrijving onzin is. De Rothschild blabla theorien die ook genoemd zijn op het forum schijnen daarentegen nooit bewezen te moeten worden!

Met vriendelijke groet en bedankt voor je bijdragen!

Mark

op Friday, 11 September 09, schreef Retjie

@Ratna,

Ik heb het niet over onjuistheden. De citaten zijn echt voorzover ik zie. Het ging mij om de beeld die u creeert. Het koppelen van Robert van Waning zijn reactie aan een vermeend anti-semitische reactie.

Daarnaast is uw reactie hier een heel andere dan die op de Volskrant. Ik citeer u:

"Ik ga op mijn blog uiteraard geen tientallen (honderden?) reacties citeren, maar haal de meest schrijnende eruit, en feit is dat "AssumeThePosition" ook in de reactie waarnaar RvW direct verwees kwistig met antisemitische stereotiepen strooide, en dat RvW in zijn reactie op ATP een algemene steunbetuiging verwoordde voor diens "ervaringen en inzichten en opvattingen"."

Mijn persoonlijke mening is dat u bewust een bepaald beeld probeert te genereren. Iemand die alleen uw artikel leest en niet de 1000 reacties op Volkskrant doorspit (iedereen dus) zal dit niet doorhebben. Daarom wil ik de lezer alhier vragen de context uit de Volskrant te halen en zijn mening daarop te baseren.

Ik laat het hierbij.

op Friday, 11 September 09, schreef Stella

Waarschijnlijk heb ik 90% van de reacties gelezen (sommige zelfde reacties werden zo vaak gegeven dat ik ze na een aantal keren voor gezien hield.)Wat opviel: niemand was waarvan dan ook te overtuigen. Het verhaal over het gigantische aantal olijfbomen dat door Israel was vernietigd was overtuigend een overdreven verhaal omdat de berekening over de hoeveelheid ruimte die nodig was voor zo veel bomen een nuchtere berekening was. Nadat de aandrager van het olijfbomen verhaal ook nog eens met de valse citaten kwam viel hij echt door de mand. (Overigens is het natuurlijk een nare zaak dat er wel degelijk veel olijfbomen zijn omgehaald, maar het hoe en waarom werd nooit vermeld.) Verder viel de huilebalk RVW op. Dat kon ook niet anders omdat hij waarschijnlijk 70% van alle reacties schreef. Even leek hij verdwenen (zucht van verlichting!), toen werd voorgesteld hem te negeren. Jammer genoeg ging men later op zijn pogingen in weer gehoord te worden. Opmerkelijk is dat hij de grootste mensenbeschermer van de kleinst mogelijke groep is.
Alle mensen hebben recht op alle mensenrechten, maar de talloze slachtoffers van schending van mensenrechten in Soedan, Birma, China, Srilanka en alle andere landen, waar mensenrechten met voeten getreden worden, krijgen geen aandacht van hem. Ook niet alle Palestijnen overigens, want Palestijnen in Libanon, Jordanie, verjaagde Palestijnen uit Irak doen bij hem niet mee. Wel weer Hamas, hoewel hij niet alle daden goedkeurt(!), maar ze zijn natuurlijk wel democratisch gekozen. Over Joden is hij ook duidelijk: zolang er maar niets Joods meer aan is te merken zijn ze prima. Hij pronkt met zijn kennis van het Jodendom, maar blijkt er gewoon net niet het juiste van te weten. Het merendeel van zijn reacties bestaat uit mantra`s en oplossingen draagt hij nooit aan. Maar owee als je hem verwijt dat hij eenzijdig, selectief en uiterst verwerpelijk bezig is dan heeft hij de brutaliteit zich vervolgd te achten als in de Kritalnacht!
De stelling van Yochanan dat mensen niet weten waar ze het over hebben en doen alsof ze uit kennis spreken, werd overtuigend bewezen.
Leuk waren de geestige reacties, die voornamelijk uit Israel kwamen. Nog leuker was te zien dat de druiloren die het betrof dat absoluut niet begrepen, maar die reacties als serieuze bijdragen beschouwden.
Hopelijk blijven deze oud-Nederlanders de verschrikkelijk gepolariseerde discussies over Israel opvrolijken.

op Friday, 11 September 09, schreef Mark

@Retjie,

Gezien het grote aantal bijdragen wat verwijderd was met bijbehorende users. Met als dieptepunt de Rothschild onzin van sommigen lijkt me deze niet onredelijk. Ook RvW is een een groot aantal gevallen al verwijderd en heeft zijn taalgebruik aangepas maar niet zijn meningen.

Het beeld wat Ratna schept lijkt me het juiste. Natuurlijk zie je ook mensen die gematigder zijn maar wel kritiek hebben net zoals Matsie en ik heb een paar Joodse users zelf bekritiseerd over hun dieren en fascisme vergelijkingen. Ik heb het idee dat een aantal gematigde critici het af heeft laten weten dankzij sommige fanatici.

Het is met name het kleine groepje fanaten wat daar voor problemen blijft zorgen. Massas gekopieerde tekst dumpt, nooit thuisgeeft als de vragen over deze tekst of het door henzelf erbij getypte wat te lastig worden. Tja wat gaan schelden is natuurlijk makkelijker dan wat antwoorden.

Gezien het huidige optreden van de overheid tegen de stormfrontsukkeltjes bestaat natuurlijk een gevaar van verschuiving.

Yochanan heeft een zo duidelijk mogelijke grens aangegeven van wat vlgs de EU toelaatbaar is! Als je klachten hebt over die definitie graag naar de EU gaan en niet de boodschapper afslachten. Maar ja dat laatste is makkelijker.

op Saturday, 12 September 09, schreef

@ Ratna

Zojuist plaatste ik nog een reactie onder genoemd opiniestuk, waarvan ik hier een gedeelte plaats.

Naar aanleiding van dit opiniestuk scheef Ratna (volledige naam Ratna Pelle) op haar blog over mijn reactie 06-09-2009 03:45:

Degene die de fake quotes postte, Arjan Fernhout, beweerde wel dat hierbij het antisemitisme in het niet valt en we ons daar in het geheel niet druk over hoeven te maken. Zelfs als de citaten allemaal zouden kloppen en er nog meer van dergelijke zaken gezegd zouden zijn, is dat natuurlijk een idiote argumentatie. Dan hoeven we ons ook niet meer druk te maken over islamofobie, gezien de vele haatzaaiende en antisemitische citaten van Hamas, Achmadinejad e.v.a.? Om het met een clichť te zeggen: "two wrongs don't make a right".

Dit is ronduit frauduleus. Deze woorden heb ik in het geheel niet gebruikt in mijn reactie waarin ik deze citaten gaf. In een andere reactie (06-09-2009 15:20) stelde ik juist == Laat ik even in de dezelfde onhebbelijke gewoonte vallen - desnoods licht ik dit laatste nog een keer toe - als pro-IsraŽl fanatici die elke keer weer vervallen in het verwijten dat men telkens de kritiek op IsraŽl legt en niet op het geweld elders ==
Daar maakte ik melding van 300 geweldsincidenten tegen homoís en vergeleek dat met geweldsbedreigingen tegen joden (3 volgens het CIDI Ė rapport). Dus ik gaf qua "two wrongs don't make a right" de IsraŽlische delegatie een koekje van eigen deeg.

= ergste grofheden verwijderd =

op Saturday, 12 September 09, schreef Stella

Toch nog even gekeken bij de betreffende discussie en wat blijkt? Huilebalk RVW geeft meneer AF opdracht te reageren op dit blog. En zie daar: AF haalt hier woedend uit, want ja het is niet leuk betrapt te worden op onwaarheid. Dus wordt AF boos over de context, dan valt zijn onzinlijstje citaten tenminste niet zo op.
Meneer RVW, de zogenaamde kenner, reutelt nog even lekker door over de Joden. En zo wordt de stelling van Yochanan steeds opnieuw bevestigd: men weet niet waar men het over heeft, zoekt ijverig op internet, plakt, knipt, en neemt onzin voor waar aan en theoretiseert over zaken op semi-wetenschappelijke wijze, waar de honden geen brood van lusten.

op Saturday, 12 September 09, schreef Ratna Pelle

@meestervervalser Arjan,
Qua misleiding ben je inderdaad onovertreffelijk. In de reactie waarin je de citaten geeft zeg je dat inderdaad niet, maar in een ANDERE reactie, waarin je nog eens op die citaten wijst (omdat niemand er nog op had gereageerd) wel. Overigens accepteer ik geen gescheld op deze blog, en zeker niet tegen mijzelf, en geen grofheden en persoonlijke beledigingen zoals op de Volkskrant wel worden getolereerd.
Jij bent behoorlijk op je *** getrapt dat ik je ontmaskerde bij het citeren van valse citaten, dus scheld maar lekker verder op de VK! Dat jij continu bezig bent geweld en discriminatie tegen Joden te bagatelliseren is veelzeggend.

@Mark,
Volgens mij haal je twee dingen door elkaar. Ik vind het hartstikke goed dat Yochanan aan de discussie naar aanleiding van zijn onderzoek heeft deelgenomen, dit was ook broodnodig gezien de vele insinuaties en leugens over Israel en 'de lobby', en mensen hadden ook concrete vragen aan hem. Wat ik iets minder gelukkig vond was dat hij aan de discussies deelnam die hij monitorde voor het onderzoek, hoewel ik duidelijk maak dat het aan de resultaten niets afdoet. Verder bedankt voor je complimenten!

@Retjie,
In de eerste plaats zijn beide reacties van Assume the Position antisemitisch dus dit is nogal een non-discussie. Bovendien geef ik ook een citaat uit de zogenaamd mildere reactie waarna RvW reageerde. Jij insinueert onterecht dat ik de boel extremer voorstel en dingen suggereer die niet zo zijn. Ik heb er niks op tegen als mensen de VK comments zelf lezen, en ik ben er niet bang voor dat men dan een heel ander beeld zal krijgen. Het is hooguit tijdverspilling. Overigens stonden er op de VK nog veel extremere reacties, waarin bijvoorbeeld de Rothshilds als verantwoordelijken voor de Holocaust werden opgevoerd, maar die zijn door de redactie verwijderd.

op Sunday, 13 September 09, schreef David Verveer

Ratma, in mijn opinie (niet erg professioneel) is RvW niet gevaarlijk, en zo als ik in het forum schreef, lijd aan een complex genaamd "idee Fix".
Hij heeft besloten lange tijd geleden dat de Palestijnse zaak zijn bescherming modig heeft, en als Kruisridder (zo beschrijft hij zichzelf) strijd hij tegen iedereen die niet bereid is om zijn visie te accepteren. Daar hij zelf niet creerend is, gebruikt hij alle citaties mogelijk tegen Israel en de Joden, zelfs als zij uit hun verband zijn gehaald of vervalsingen zijn, met het ezcuus dat het een citatie is die hij heeft gelezen. Over het algemeen denk ik dat RvW niet antisemiet is, maar vele andere in het forum wel, maar een swaluw maakt nog geen zomer, en het groepje van antisemietisten die met ons argumenteerde, dek ik niet dat ze het meerendeel van de Nederlandse bevolking representeren, en verder, zo wat, voor mij mogen ze ons haten, kan me weinig uitmaken.

Shalom velehitraoth

David Verveer

op Sunday, 13 September 09, schreef


= reactie gewist wegens persoonlijke beledigingen =

op Sunday, 13 September 09, schreef Mark

"Volgens mij haal je twee dingen door elkaar. Ik vind het hartstikke goed dat Yochanan aan de discussie naar aanleiding van zijn onderzoek heeft deelgenomen, dit was ook broodnodig gezien de vele insinuaties en leugens over Israel en 'de lobby', en mensen hadden ook concrete vragen aan hem. Wat ik iets minder gelukkig vond was dat hij aan de discussies deelnam die hij monitorde voor het onderzoek, hoewel ik duidelijk maak dat het aan de resultaten niets afdoet. Verder bedankt voor je complimenten!"

Graag gedaan en bedankt voor de uitleg!, tja de een of andere vervalser van de Koenig citaten schijnt gewoon door te gaan. Wordt totaal niet afgeschrikt door het feit dat hij zich volledig belachelijk gemaakt heeft in de ogen van velen.

Tja we trekken 1 citaat uit de la en we weten hoe moeilijk het is om te bewijzen dat een citaat "niet bestaat". Verder is het denk ik niet echt relevant voor de discussie richting oplossing.

Overigens moet ik bepaalde mensen complimenteren dat ze de post modernisten niet meer misbruiken voor bepaalde citaten. Je weet wel die mensen die kritiek hebben op linguistische constructies", altijd wel vreemd dat mensen die twijfel zaaien over de geaccepteerde historische versies zelden even de moeite schijnen te nemen om hun bronnen te checken.

Mark

PS Uiteraard is dit nog geen perfect onderzoek, misschien dat iemand dit eens moet opnemen als een topic om te doktoreren (zoals ze dit in Belgie zo mooi noemen:)(hint!)

op Sunday, 13 September 09, schreef


= reactie gewist wegens persoonlijke beledigingen =

op Sunday, 13 September 09, schreef Hendrianus

Ratn,

Op het VK forum, onder de laatste column van Yochanan Visser, staat deze bijdrage, geplaatst op 13-09-2009 14:26 van mij Hendrianus.

""@Ratna Pelle

""Ik ben dat wat betreft nazi vergelijkingen niet met ze eens: het vergelijken van de
ultieme slachtoffers van de nazi's met hun eigen beulen, terwijl objectief gezien de
acties van IsraŽl niet in de verste verte ook maar enigszins aan die van de nazi's doen
denken, is niet alleen bijzonder ongevoelig, maar ook boosaardig, en dient vaak als
doel om ons eigen schuldgevoel kwijt te raken.""

Jammer dat je in deze niet mijn bijdragen noemt waarin ik ernstig bezwaar maak tegen een in samenhang met het rapport "Antisemitisme op Nederlandse internet"" geplaatst filmpje op de website van Israelfacts.eu.
In dit filmpje, "Video over toenemend antisemitisme en de rol van de media", worden grove Nazi vergelijkingen gemaakt aan de hand van een poll uitgevoerd in vijf EU landen.
Er zijn vele bijdragen te vinden, met antwoorden van Yochanan Visser, in deze discussie over deze Nazi vergelijkingen.
Tot op de dag van vandaag staat dit filmpje op de website van Israelfacts.eu""

Vind u dat de Nazi vergelijkingen in dit filmpje w?l kunnen?
Zo ja waarom?
Vind u het niet ook vreemd dat juist op de website van Israelfacts.eu dit filmpje geplaatst wordt?
Boven een rapport over antisemitisme waarin een definitie van antisemitisme gebruikt wordt die Nazi vergelijkingen als
antisemitisme bestempeld.

M.vr.gr.

Hendrianus

op Sunday, 13 September 09, schreef

@ Ratna

Maak je geen zorgen. Dit zal wel de laatste keer zijn dat ik hier verschijn. Iemand die argumenten (waaronder ik notabene het misbruik van de uitspraken van Albert Einstein aantoon) en een feilloze vergelijking verwijdert onder het mom van beledigingen is alleen maar bang en vecht slechts voor zichzelf.

Het ga je goed
Arjan.

(vergeet niet dit te verwijderen)

op Sunday, 13 September 09, schreef Mark

@Ratna en iedereen,

@Ratna,
Sorry voor de lange mail over 1 citaat maar het is misschien verhelderend hoe e.e.a. in zijn werk gaat en het lijkt me een goed idee om de naam van Einstein even te zuiveren tegen bepaalde acties:

Overigens reageerde op het onzinEinsteincitaat van Turaco, die denk ik ook samen met Nachtuil e.a. vertrokken is. Samen met zijn Rothschild onzin is dit verhaal inderdaad weggecensureerd, support die Turaco kreeg van andere users kon hem niet redden, triest. Wat irritant is, is natuurlijk dat sommigen later zelf stukken tekst plaatsen en daar mijn antwoord bij verzinnen.

Naast valse bestaan er dus ook UIT CONTEXT getrokken citaten. Zo'n mix van valse of uit context getrokken citaten is erg frustrerend. Normaal gesproken dien je voor Historisch onderzoek "zuiver te citeren", dwz redelijkerwijs citeren wat de schrijver bedoelt, niet wat je graag wilt dat hij bedoelt. Turaco riep dat hij het perfect wist. Mijn boekenlink kon hem niet overtuigen. Dus nog maar eens 2 jaja 2 plaatsen waar je het artikel kunt nalezen:

Ik wordt een beetje moe van mensen zoals RvW met Heertje en anderen die niets liever doen dan karaktermoord proberen te plegen op Joodse mensen die ondanks discriminatie iets bereikt hebben.

Voor degene die echt weten hoe Einstein in Augustus 1938 schreef over de Kristallnacht (jaja het duurde wat maandjes voordat zijn artikel vertaald en geplaatst was).

OK Bron 1:
Een of andere user wiens bijdrage verwijderd is, loop triomfantelijk te roepen over speciale bronnen uit een ander continent of zo. Tja probeer google eens. (je hoeft niet eens "deep web" te gaan >:-).

http://books.google.nl/books?id=AIHgK-p6mhgC&printsec=frontcover&dq=einstein&lr=#v=snippet&q=%20The%20Jewish%20group%20has%20thrived%20on%20oppression%20and%20on%20the%20antagonism%20it%20has%20forever%20met%20in%20the%20world&f=false

Maar goed zoals de bron al zeg Einstein heeft niet dit geschreven maar wel het Duitse origineel, even een mailtje en je hebt meteen de HANDGESCHREVEN ORIGINELEN

http://www.alberteinstein.info/db/ViewImage.do?DocumentID=26&Page=1

Uiteraard is dit pagina 1 en kun je met de pijltjestoetsen doorscrollen!

Mark

PS Ik zit al een tijdje op deze citaten en hoopte eigenlijk dat onze superdeskundigen ipv te zeggen dat ze bronnen hebben een keer het hele verhaal door zouden linken. Als ik niet beter zou weten zou ik bijna denken dat ze het totale verhaal liever niet bekend zouden willen maken :-)

op Sunday, 13 September 09, schreef Mark

"beledigingen is alleen maar bang en vecht slechts voor zichzelf."'

Ratna zou bang zijn, voor jou?

Ik ben op de vlucht al dan niet in mijn nieuwe blik, voor jou?

Jij zei al eerder dat een vijfde dan Karate had, na in het ziekenhuis te zijn geslagen voegde je er later aan toe. Eerlijk gezegd klinkt me dat niet erg geloofwaardig in de oren, gezien de tijd en moeite die het kost om zo ver te komen.

Zie ik een trend van hopen dat anderen bang voor je zijn, je schijnt te bijten naar eigen zeggen?

Laat me even duidelijk maken dat ik er van uitga dat je je aan de Nederlandse wet houdt en verder al je scheldpartijen, bedreigingen (zo interpreteer ik die en het VK ook al)etc al op file heb! Verder denk ik dat als je indruk wilt maken je echt jezelf te veel de grond in gepraat hebt. Gezien de historie mbt niet juiste citaten lijkt me dat je beter een nieuwe nick kunt aannemen.

Mark,

PS "kakkerlak", "ongedierte", "geketende hond" lijken me ook geen scheldwoorden die je moet gebruiken als je nog serieus genomen wilt worden. Ik begin me inderdaad af te vragen wat voor soort types dit op fora roept over andere users!

op Sunday, 13 September 09, schreef Mark

@Hendrianus,
"Tot op de dag van vandaag staat dit filmpje op de website van Israelfacts.eu""

Vind u dat de Nazi vergelijkingen in dit filmpje w?l kunnen?
Zo ja waarom? "

Net even de film bekeken, ja omdat Markovich een van die sprekers precies de lijn aangeeft tussen kritiek op Israel en Nazivergelijkingen.

Het verhaal waarschuwt inderdaad tegen antisemitisme en vergelijkt de uitslag in een poll bijvoorbeeld met een uitspraak van een sturmerleider uit 44.

Deze vergelijking is inhoudelijk correct, de vergelijking tussen Israel (democratie met Hitler Jodenhater is objectieve onzin en dient mogelijk om de holocaust te bagettelliseren).

Verder geef dit filmpje weer de leugenrapportage van France2, het fake filmpje wat veel haat ontlokte. Gezien het Vichy verleden van Frankrijk extra pijnlijk.

Wij zien onszelf graag als verlichte Europeanen die de Wereld graag de les lezen, maar zo'n historische spiegel is denk ik op zijn tijd niet leuk maar wel noodzakelijk.

Dwz ik ben het volledig met je oneens dat dit vergelijkbaar is!

Mark

op Monday, 14 September 09, schreef Ratna Pelle

Mark,
Ik begrijp je woede en irritatie over Arjan, maar ik heb er eerlijk gezegd geen behoefte aan dat de 'discussie' op de Volkskrant, vol met scheldpartijen, beledigingen etc. hier nu wordt herhaald, en het interesseert me in het geheel niet wie welke graad in karate heeft. Probeer je op de inhoud te concentreren.

Ik weet overigens helemaal niet waar die Einstein discussie over gaat, maar die vond blijkbaar ergens tussen de 1100 comments op de VK plaats. Als je daar hier verder op in wilt gaan, kun je de argeloze IMO lezer dan even iets duidelijker inlichten over een en ander? Mij is de context niet erg duidelijk, behalve dat Arjan en/of anderen valse citaten van Einstein op de VK zouden hebben gezet.

Over Albert Einstein en zijn visie over het zionisme zie ook:
https://zionism-israel.com/bio/Albert_Einstein.htm en
https://zionism-israel.com/Albert_Einstein/Albert_Einstein_zionism.htm

Bang ben ik niet voor Arjan, maar een akelig ventje is het wel.

@ Arjan
Een 'feilloze vergelijking' weghalen? Iemand die het voor IsraŽl opneemt een 'stormfrontactivist' noemen is nogal absurd, om het voorzichtig uit te drukken. Misschien kun je beter weer gaan schaken.

op Monday, 14 September 09, schreef Hendrianus

@Mark

Triest dat je de door mij genoemde Nazi verelijkingen niet afkeurt. Sterker je noemt ze inhoudelijk correct.
Ik ga het niet doen maar je opent zo wel de weg naar inhoudelijk correcte vergelijkingen tussen de Nazi's en de paktijken van Israel.
Het is namelijk, zoals je stelt, voor iedereen gezond om eens een spiegel voorgehouden te krijgen.

Je shrijft,

""de vergelijking tussen Israel (democratie met Hitler Jodenhater is objectieve onzin en dient mogelijk om de holocaust te bagettelliseren).""

Deze zin begrijp ik niet. Vergelijking tussen Israel en ....wat?

Groet,

Hendrianus

op Monday, 14 September 09, schreef Mark

@Hendrianus,

"inhoudelijk correcte vergelijkingen tussen de Nazi's en de paktijken van Israel."

Nee, als mensen de vergelijking tussen de jaren 30 meningen en die van de Nazis als excuus zien om Israel te vergelijken met Nazi Duitsland zitten ze natuurlijk fout. Het gaat er om of het waar of zinnig is.

Oh haakje verkeerd, vergelijkingen tussen Israel en Hitler's Duitsland is objectieve onzin, reden 1 is dat Israel geen genocidale politiek tegen Joden heeft en reden 2 een democratie is en nog veel meer redenen.

Als mensen door de straten roepen dat Joden moeten kreperen door gifgas, wat is er dan fout door te wijzen op de misdaden van Nazi Duitsland?

Maar ik begrijp dat we hier in mening blijven verschillen, het zij zo denk ik!

Mark

op Monday, 14 September 09, schreef Verveer David

Ik weet niet of dit helpt, maar mijn broer heeft de sevende dan in Judo, en ik kan heel ver spugen.
Dus a.u.b. voorzichtig zijn, ik word gou kwaad.
Hartelijke groeten en Shana Tova

David Verveer

op Monday, 14 September 09, schreef watdoethetertoe


= = Verwijderd: door anoniem persoon geplaatst lang citaat over Jabotinski van een onbetrouwbare extremistische website = =

op Monday, 14 September 09, schreef Hendrianus

@Mark

Voor mij zijn de vergelijkingen tussen huidige Europeanen en Nazi ideologie net zo verwerpelijk als die tussen IsraŽl en Nazi-Duitsland.
Dat u daar onderscheid tussen maakt is een grove belediging aan miljoenen Europeanen die hun leven verloren onder het Nazi bewind.

Wij worden het zeker niet eens. Mijn zus, die ik nooit gekend heb, zou diep beledigd zijn.

U moet zich schamen voor uw uitspraken.

op Monday, 14 September 09, schreef

@ Ratna

Helaas moet ik nog een keer reageren omdat ik over het hoofd zag dat je mij een meestervervalser hebt genoemd. De door jouw betwijfelde citaten stonden in mijn reactie 06-09-2009 03:45 in de eerste alineaís

In de tweede reactie 06-09-2009 15:20 waar ik = zeer bewust en aangekondigd en dienende als voorbeeld = mijn ďtwo wrongís make one rightĒ gebruik en wat werd ingeleid met: ArjanFernhout schreef op 06-09-2009 15:20 Ö. Ook wat betreft mijn laatste alinea in mijn reactie Ö.verwees ik NIET terug naar de bewuste citaten. Dat je eerst frauduleus handelt en mij vervolgens een meestervervalser noemt, staat je op zijn zachts gezegd niet netjes.

Overigens zie ik hier dat Mark Einstein, pardon, Mark Scheveningen, jouw site en de opniesite van VK blijft vullen met onzin..

Het artikel in Collierís Magazine getiteld: ďWhy do they hate the jewsĒ begint met == Collier's asked the most famous victim of anti - Semitism to explain why the Jewish people are the object of organized persecution in Germany, in ltaly and elsewhere. ==

Misschien vind je het vervelend dat ik hier mee aankom, maar dat doe ik slechts om aan te tonen dat zelfs ťťn van de grootste genieŽn de gevaren van het antisemitisme niet zag aankomen. Schrik niet:

[Ö] For that reason I believe one may and must risk generalization,as long as one remains aware of its uncertainty. It is in this spirit that
I wish to present in all modesty my conception of anti-Semitism, considered from a general point of view, In political life I see two opposed
tendencies at work, locked in constant struggle which each other. The first, optimistic, trend proceeds from the belief that the free unfolding and productive forces of individuals and groups essentially leads to a satisfactory state of society [Ö]

Albert Einstein, Collierís Magazine, November 26, 1938

Wat je met de bijdragen van Mark Scheveningen wenst te doen, moet je natuurlijk zelf weten.
(Er is een lijst van zeker 15 mensen die Mark al maanden loopt te sarren)

Mocht je dit weerwoord wederom verwijderen onder het mom van grofheden of beledigingen, dan zul je dit stuk op een door mij gekozen moment in de toekomst elders zien verschijnen.

Arjan Fernhout, 14 sept. 2009 15:00

op Monday, 14 September 09, schreef Ratna Pelle

Beste Arjan, ik dacht dat je niet meer terug zou komen. In Nachtbrils visie ben je nu een soort Judas die zijn woord breekt, het is maar dat je het weet. Je blijft draaien en kronkelen. Je verwees in de VK discussie nog minstens een (en ik dacht meerdere) keren terug naar je zo goed gevonden valse citaten, in reactie op de discussie over wat antisemitisme is en maakte een directe vergelijking. Het was daarmee duidelijk dat je de citaten gebruikte om antisemitisme te bagatelliseren of, eufemistisch gezegd, 'in zijn context te plaatsen'. Ik ga niet meer in de 1156 commentaren (ik doe een gok waar de teller nu staat) terugzoeken, en als je woorden net iets anders waren, dan is dat jammer. De teneur en de bedoeling waren zeer duidelijk.

Het is me niet duidelijk wat je met je Einstein citaat wil zeggen. Dat hij de Holocaust niet zag aankomen? Dat hij op dat moment ook nog positieve ontwikkelingen zag in de wereld? En dat moet nieuws zijn of een of ander punt tegen de Joden of Israel ondersteunen?

Wat Mark betreft, het meeste wat hij schrijft is inhoudelijk, en daar heb ik geen problemen mee, maar bedankt dat ik zelf mag bepalen hoe ik met andere reageerders omga.

op Monday, 14 September 09, schreef

@ Ratna

Dank dat je mijn weerwoord niet verwijderd hebt. Natuurlijk is het aan mij te bewijzen of ik "beyond choetzpah" gehandeld heb of niet. Ik ben geen revisionist en heb mij in mijn verdediging niet laten verleiden om denkbeelden van mensen van vůůr WO2 (joden of niet-joden) ter versterking van mijn eigen gelijk (Feind hŲrt mit). Soms maak ik weleens tikfouten vanwege mijn grote handen. Het is een goede zaak dat de woorden van student Mark nogal los zitten en niet mijn handen (overdrachtelijk gesproken of niet). Stuur maar eens een mailtje naar David Verveer. Die heeft me weliswaar voor Brutus uitgemaakt, maar waarom weet ik niet. There is no emperor to kill. Qua geheugen weet ik dat je mij liever aan jouw zijde ziet. Probeer het eens, met advies van slimme David. En met argumenten natuurlijk.

Natuurlijk valt er meer te zeggen...

Shalom,
Arjan.

op Monday, 14 September 09, schreef david verveer

Arjan, ik weet het niet meer waarom ik je voor Brutus heb uit gemaakt, ik denk dat je aanviel uit een onverwachte hoek, en ik wou graag laten zien dat ik Shakespeare moest leren, maar goed, als je Brutus niet wil zijn, het is mij best, en ik zie je ook liever aan onze zijde, zelfs als je kritiek op ons heb, want die hebben wij ook, en vandaag meer dan gisteren, maar daar ging de diskussie niet over.
Hartelijke groeten van David Verveer

op Tuesday, 15 September 09, schreef

Hallo, David

Hier is ie:

dataeng schreef op 01-09-2009 21:11

Realizeren jullie niet dat jullie je zelf belaggelijk maken, door zulke kwatsch te herhalen, van de edele ridder de heer Robert van Waning had ik niets anders verwacht, van de nachtbril ook niet, maar jij Brutus (Arjan) een persoon die serious is en een werkelijk gesprek houden, hoe komt het dat je zo gevallen bent, in wanhoop.

Ondanks de spelfouten zit er een Shakespeare in je. Tja, daar waar Yochanan het over antisemitisme heeft, ga ik het natuurlijk over olijfbomen hebben. Dat werd me niet in dank afgenomen. Heb ik je niet eerder gewaarschuwd dat er een jood in mij zit?

No problems. Mooi stukje van je.

Shalom,
Arjan.

op Tuesday, 15 September 09, schreef David Verveer

Arjan, voor mij ben je welkom in onze familie, maar ik waarschuw je, jood zijn en jood voelen in Nederland is erg moeilijk en gecompliseerd, in Israel daar in tegen, het jood zijn speelt weinig rol, maar ben je en blijf je een Nederlander, en dat heeft niets te maken met nationaliteit.
Over Shakespeare, ik heb een artikel geschreven over dat Shakespeare joods was, en gepubliseerd in een paar kranten, het lollige was dat mensen mij serieus namen, dat is omdat er een zuiver ander gevoel voor humeur is bij de joden.
Over de olijfbomen, dat zo als je weet, een antie Israel propaganda was, is erg onlogisch. Een volwassen olijfboom kan je niet makkelijk verwijderen, het heeft een enorm groot wortel systeem, en een stronk van hard hout, dat met een gewone zaag onmogelijk te zagen is. Olijf hout, vooral de wortels zijn heel erg geliefd in de hout beelden industrie en erg prijzig, een grote toevoer van olijfhout zou de markt prijs bedrukken, en dat is niet gebeurt, in tegen deel de kost van olijfhout gaat voordurend omhoog.
Levende olijfbomen mogen niet over de groene grens, voor phitosanitaire redenen, dus wat hebben ze gedaan met die duizenden bomen? Zelfs is het niet goed voor een kampvuur. Misschien hebben die hiltop youth kwaaijongens jonge bomen en stekken uit de grond getrokken, een rot streek, maar niet op het niveau van 90.000 bomen volgens Uw wijsgeer Dekonink van uit Brussel.
Nog een curiositeit, in Raanana, een buurtstadje van Kfar Saba hebben ze in een park een paar olijfbomen stronken op een betonnen plaat geplaatst, op een metalen stelling, ongeveer 1,5 meter hoog, na een jaar schoten er takken uit deze stronk, met bladeren, die nu al voor 4 jaar lustig groeien, daarhet moeilijk is om de olijfboom te vermoorden, bij mensen is het makkelijker, vraag de Hamas maar, die doen het geregeld.
Hartelijke groeten en shalom van David Verveer

op Tuesday, 15 September 09, schreef watdoethetertoe

Er is geen enkele twijfel over dat de oprichter van de zionistische terreurgroep Irgun Jabotinsky in 1923 het artikel The Iron Wall schreef.

Waarom dat wordt weggehaald begrijp ik niet, het artikel laat zien dat al lang voor de jodenvervolgingen van de tweede wereldoorlog zionisten van plan waren met geweld de Palestijnen te verdrijven.

Palestijnen begrepen dat al eerder, zie het eerste Britse mandaatrapport over Palestina.

Dit zal ook wel weer verwijderd worden, dus ik houd het kort.

Hoe joden zo doorgaan op hun zelfmoordweg kan ik niet begrijpen.

Het anti semitisme in de huidige wereld wijkt nauwelijks af van het anti semitisme wat in 1938 bleek tijdens de conferentie van Evian over de joodse vluchtelingen: geen enkel land was bereid joden in significante aantallen op te nemen.

In ruim 60 jaar zijn joden er in geslaagd de sympathie die zij hadden als gevolg van de jodenvervolgingen door Hitler, Polen, Litauers, Hongaren, Ukrainers, Wit Russen, Kroaten, en wat al niet meer, te verspelen.

Wat Israel overeind houdt is de Israelische militaire macht, atoombommen, kruisraketten, ballistische raketten, en onderzeeŽrs.

Maar die macht is helemaal gebaseerd op de joodse greep op de VS.

Zodra die greep wegvalt is het gedaan met Israel.

De Israelier Uri Avnery waarschuwt sinds jaar en dag tegen het door Israel alles op de ene VS kaart zetten.

De joodse macht in Europa is niet onaanzienlijk, vier jaar nadat AIPAC kantoren had gevestigd in Parijs en Brussel was er al een jood Frans president.

Maar het is natuurlijk zeer de vraag of de overwegend anti Israelische Europese bevolking ooit zal toestaan of de EU de rol van de VS in het overeind houden van Israel zal overnemen.

op Tuesday, 15 September 09, schreef Stella

Ratna,

Nu is kennelijk ook het moment aangebroken dat de Joodse samenzweringen om de wereld te beheersen je blog hebben bereikt. Het wordt hier zogenaamd genuanceerd gepresenteerd, want antisemitisme van 1938 wordt veroordeeld. Maar die stomme Joden (Israel) hebben het aan zichzelf te danken dat het weer virulent wordt. De shoa heeft maar 60 jaar gewerkt, maar is nu uitgewerkt door hun eigen schuld.
Wacht maar tot de wereld die Joodse macht om zeep helpt, dan zijn de Joden weer aan de beurt.
Misschien moet je die reactie laten staan als illustratie van zogenaamd genuanceerd, maar in werkelijkheid duidelijk antisemitisch denken.

op Tuesday, 15 September 09, schreef Hendrianus

@Ratna @Stella

Nou Stella, je "bijdrage" leeft niet lang op dit blog denk ik. Ik vind hem ronduit verachtelijk.

Jammer, Ratna dat je niet reageert op mijn bijdrage van zondag 13 september aangaande het filmpje op de website "Israelfacts.eu" met walgelijke Nazi verhgelijkingen tussen Europeanen van nu en de Nazi's.

op Tuesday, 15 September 09, schreef Stella

Hendrianus,

Lezen is ook een vak!
Lees mijn bijdrage nog eens en zie dat ik iets aankaart van een ander wat ik antisemitisch noem.
Als je hier mijn mening inziet ga ik aan al je reacties twijfelen met het idee dat je bedoelingen kennelijk niet begrijpt.

op Tuesday, 15 September 09, schreef Hendrianus

@Stella

Schrijven is ook een vak. "Iets aankaart van een ander".
Je kan bijvoorbeeld aangeven op welke reactie je doelt?

Goed, het is waarschijnlijk die van "watdoethetertoe"".

Sorry, die had ik niet gelezen.

op Thursday, 17 September 09, schreef Hendrianus

@Ratna

Is mijn conclusie juist dat Nazi vergelijkingen u toch wat minder doen dan ik dacht en kunt u dat toelichten?
Dit naar aanleiding van uw zwijgen.

op Friday, 18 September 09, schreef Ratna Pelle

@Hendrianus

Israel vergelijken met Hitler, en zeggen dat wat de Palestijnen doen even erg is als wat de nazi's met de Joden deden vind u blijkbaar hetzelfde als in een filmpje over Europees antisemitisme verwijzen naar het naziverleden? Hoe krom kun je redeneren? Hoe ziekelijk kan een vergelijking zijn? Hoe ver kun je gaan in je pogingen toch maar vooral gehoord te worden en gevat over te komen?

Europees antisemitisme heeft alles te maken met het naziverleden; dit verleden is een onderdeel en een uitwas van een fenomeen dat al duizenden jaren bestaat en waarvan onze cultuur is doordrongen. Er is een lange lijst te geven van Europese denkers, staatsmannen en anderen die ertoe deden die antisemitisch waren, en ook nu zie je dat het overal weer de kop op steekt, vaak onder het mom van antizionisme want op die manier is het acceptabel. Natuurlijk is daarmee niet alle kritiek op Israel antisemitisch (gaap) maar er is wel een duidelijk verband tussen die twee.

op Tuesday, 22 September 09, schreef Hendrianus

Het spijt mij maar u overtuigd mij niet. Met hetzelfde gemak als dat in het filmpje gedaan wordt kan ik vergelijkingen tussen Israel en de Nazi's benoemen die u ongetwijfeld niet bevallen.
Uit respect en uit overtuiging dat deze vergelijkingen not done zijn meld ik ze niet.
Hetzelfde respect eis ik dan terug indien er Nazi vergelijkingen gedaan worden op een pro Israel website tussen huidige Europeanen en het Nazi verleden. Ook not done!
Er wordt niet verwezen,er worden vergelijkingen getrokken.

Hoe ver je kan gaan om gehoord te worden weet u beter dan ik denk ik en nee gevat ben ik niet.
Mijn gezondheid is, afkloppen, zeer goed.
Dank u.

op Thursday, 24 September 09, schreef David Verveer

Ik heb mijn eigen opinie en behoor niet tot een mening groep!

Door David Verveer

Ik vind het vervelend en onjuist dat ik door de meeste lezers in een politieke kliek word geplaatst, en mijn opinies worden beoordeeld (vooral in Nederland) samen met tamelijk fanatieke IsraŽliŽrs, die overtuigingen hebben waar ik en vele andere IsraŽliŽrs tegen zijn.

Ik weet niet of wij de stille meerderheid zijn, of een klein groepje van laatste Mohikanen, maar ik beschouw hun nationalistische idealen niet de mijne, en niet van mijn vrienden in mijn IsraŽlische omgeving. Van huis uit, en als lid van een Zionistische jeugd organisatie, ex kibboetsnik, en levenslang links georiŽnteerd te zijn, ben ik geen aanhanger van de rechtse stromingen die voor nederzettingen in de West Oever zijn, en tegen een compromis met de Palestijnse bevolking om in de West Bank (2 Kilometer van mijn huis) een zelfstandig Arabisch land op te zetten, in tegen deel, ik denk dat dit uit eindelijk de enige haalbare oplossing zal zijn, met de Arabische wijken van Jeruzalem, als hoofdstad van Palestina.

Ik ben zelfs bereid dat de heilige plaatsen van de Joden, Christenen en Islam in Jeruzalem internationaal gebied wordt, onder toezicht van de UN. Zodat elk geloof vrij zijn eigen geloof mag uitleven (dat kan natuurlijk ook vandaag, onder IsraŽlische beheer, maar is niet aanvaardbaar bij de Moslims).

Natuurlijk ben ik tegen het recht van terugkomen van een paar miljoen Arabieren naar IsraŽl, maar voor mijn part, komen ze naar Palestina, zoals wij Miljoenen Joodse vluchtelingen hebben ontvangen, veel uit de Arabische landen.

De huidige rechtse regering van IsraŽl, met een onmogelijke coalitie vertegenwoordigd niet mijn mening, maar daar wij een democratie zijn, moeten wij als oppositie laten weten met wat niet en met wat wij wel eens zijn. Dat is ons recht en plicht, en hopelijk zullen we sterk genoeg worden om deze regering te laten vallen, en door nieuwe verkiezingen onze idealen te verwerkelijken, maar dat is ons democratisch recht, en niet van de Nederlandse PC kruis ridders, die denken als ze Palestijnse terreurbewind beschermen in hun strijd voor het Democratisch recht voor zelf beschikking, zoals ik als IsraŽliŽr niets heb te maken met de rechten van de Allochtonen in Nederland.

Wilders, Fortuin, van Agt, Von der Dunk, Greta, van Bommel, enz. is jullie probleem, Lieberman, Bibi, Avneri en Kahana ons struikelblok, wat een van deze boven genoemde wijsgeren heeft gezegd, is geen bewijs dat anders denkenden ongelijk hebben, en zelfs wat een UN aan gestelde jurist, die een eenzijdig rapport schrijft tegen IsraŽlisch beleid van de Gaza oorlog, geen automatisch gelijk heeft, als hij denkt dat een overwinning van de IsraŽlische overmacht on fair is, en dat een oorlog eerlijk is, als beide zijden het zelfde nummer van slachtoffers hebben, en zelfs niet, als deze jurist dus een Jood is, en zich zelf als Zionist ziet.

Het eigenaardige van de Nederlandse PC ridders commentaar op IsraŽl is, dat het alleen maar met IsraŽl bezig houd, wat verder in de wereld gebeurt, zelfs door en bij Nederlanders, kan hun niets schelen, wat een gevoel van antisemitisme geeft dat luider word met de jaren sinds de Holocaust. Inderdaad, meeste PC ridders zijn alleen maar anti-IsraŽl volgens hun nadrukkelijke mededelingen, maar in mijn opinie zijn deze het zelfde als antisemitisme. Maar dan heb je natuurlijk het andere Joodse geluid, en dergelijke zelf haatdragende Joden, die voor redenen die hun alleen duidelijk zijn, tegen IsraŽl zijn, maar net als de jurist Goldstone, niet automatisch gelijk hebben, omdat ze zelf Joden zijn.

De PC ridders proberen de gehele tijd op ons geweten te spelen, door beschuldigingen over onmenselijkheid en wandaden, die ze niet kunnen bewijzen, omdat ze onjuist zijn, maar toch krijg je reacties van, die heeft dit en dat gezegd, en halen ze aan wat Einstein heeft beweerd, met een zin van een lang betoog, dat als zin alleenstaand, anders begrepen kan worden, maar in verband met het gehele interview iets totaal anders betekend. Zelfs de komediant Max Tailleur (die van de Sam en Moos nopjes) werd aan gehaald als anti-IsraŽl.

Nee, nogmaals, ik ben niet eens met de nederzetting politiek van onze huidige regering, maar als men IsraŽl onjuist bekritiseert, heb ik het recht om ons te verdedigen, zelfs als mijn zogenaamde lobby vrienden, niet de zelfde idealen aanhangen.

Hier in IsraŽl zijn wij niet bang om met onze naam te ondertekenen, iedereen mag kritiek hebben op de regering, schijnbaar in zo genaamd democratisch Nederland kan dit niet en gebruikt men pseudoniem, ik denk dat dit precies de Nederlandse gemeenschap uitbeeld, en als dit waar is, luitjes, er is zeker iets veranderd sinds de Willem Drees dagen.

Hartelijke groeten uit Kfar Saba, in IsraŽl

David Verveer

Achtergrondartikelen
IsraŽl-Palestina.Info:

* 60 Jaar IsraŽl en de Nakba (1948-2008)
* 60 Jaar na delingsplan, IsraŽl en de VN
* Geschiedenis van het IsraŽlisch-Arabische conflict
* Vredesproces & Recente Geschiedenis
* Tijdlijn geschiedenis IsraŽl en Palestina
* Geschiedenis Joden en antisemitisme
* Geschiedenis Palestijnen en Arabieren
* Hezbollah
* IsraŽl politiek
* Palestijnen politiek
* Zesdaagse Oorlog
* Bezette gebieden & nederzettingen
* Gaza Strook
* Gaza Oorlog
* Gaza blokkade
* Hamas
* Apartheidsmuur of veiligheidshek?
* Jeruzalem
* Vluchtelingen
* Demografie
* Etnische zuivering
* Zionisme
* Anti-Zionisme
* Boycot IsraŽl campagnes
* Initiatieven voor vrede en verzoening
* United Civilians for Peace
* Verenigde Naties
* Mythes en beeldvorming
* Palestijns Gevangenendocument 2006
* Column Simon Soesan
* Reisverslag IsraŽl 2007
* Het zijn net mensen - recensie & repliek
* Krantenonderzoek NRC conflict IsraŽl-Palestina
* Berichtgeving IsraŽl door NOS Journaal
* Dries van Agt over IsraŽl en de Palestijnen
* Recente artikelen IsraŽl-Palestina
* Oudere artikelen IsraŽl-Palestina
* Landkaart van IsraŽl - Palestina


Background Articles in English:

* Amnesty International Report on Gaza War
* History Arab-Israeli Conflict
* Boycott Israel campaigns
* Boycott Israel?
* Christian Zionism
* Dutch Media: Study of NRC Handelsblad
* Dutch Media: NOS Journaal Study
* Israel 1948 War of Independence
* Israel 1948 War of Independence Timeline
* History of Anti-Semitism
* Israel
* Israel Boycott?
* Jew!
* 6 Day War
* Six Day War Timeline
* Zionism - Definition and History
* Zionism: History of Zionism & Israel
* Zionism and its Impact


Eerdere IMO Blogs.
Voor volledige lijst zie:
IMO Blog Archief


October 2016 September 2016 August 2016 July 2016 June 2016 May 2016 April 2016 March 2016 February 2016 January 2016 December 2015 November 2015 October 2015 September 2015 August 2015 July 2015 June 2015 May 2015 April 2015 March 2015 February 2015 January 2015 December 2014 November 2014 October 2014 September 2014 August 2014 July 2014 June 2014 May 2014 April 2014 March 2014 February 2014 January 2014 December 2013 November 2013 October 2013 September 2013 August 2013 July 2013 June 2013 May 2013 April 2013 March 2013 February 2013 January 2013 December 2012 November 2012 October 2012 September 2012 August 2012 July 2012 June 2012 May 2012 April 2012 March 2012 February 2012 January 2012 December 2011 November 2011 October 2011 September 2011 August 2011 July 2011 June 2011 May 2011 April 2011 March 2011 February 2011 January 2011 December 2010 November 2010 October 2010 September 2010 August 2010 July 2010 June 2010 May 2010 April 2010 March 2010 February 2010 January 2010 December 2009 November 2009 October 2009 September 2009 August 2009 July 2009 June 2009 May 2009 April 2009 March 2009 February 2009 January 2009 December 2008 November 2008 October 2008 September 2008 August 2008 July 2008 June 2008 May 2008 April 2008 March 2008 February 2008 January 2008 December 2007 November 2007 October 2007 September 2007 August 2007 July 2007 June 2007 July 2007 June 2007 May 2007 April 2007 March 2007 September 2007 February 2007 January 2007 December 2006 November 2006 2006 November 2006 October 2006 September 2006 August 2006 July 2006 June 2006 May 2006 April 2006 March 2006 February 2006


FREE EMAIL SUBSCRIPTION
Subscribe to
ZNN
email newsletter for this site and others
.†

Powered by†groups.yahoo.com

Israel en antisemitisme discussie op Volkskrant online

IMO Blog, 2009

Op de Volkskrant online is een nieuwe record gevestigd: al bijna 1.000 reacties op een artikel, nou ja, op een licht gewijzigd artikel, maar daarover later meer. Onder de kop 'Antisemitisme en polarisatie nemen toe' presenteert Yochanan Visser onder andere een onderzoekje naar antisemitisme op internet in Nederland, hekelt het feit dat mensen zonder enige kennis van zaken wel van alles over het Midden-Oosten roepen zoals Dries van Agt, het extremisme van zowel Hamas als Fatah, de selectieve berichtgeving in Nederland en de radicalisering die dat tot gevolg heeft.


De 'discussie' onder het stuk, die vaak meer weg heeft van een ordinaire scheldpartij, gaat onder andere over de vraag wat antisemitisme is. De anti-IsraŽl lobby meent natuurlijk dat zij slechts legitieme kritiek hebben op IsraŽl, of, in de woorden van hun voorman en onvermoeibare kruisridder voor de mensenrechten en de universele rechtvaardigheid Robert van Waning (RvW):

De Joodse versie van racisme is in zijn meest virulente vorm juist bijzonder hardnekkig door de combinatie van zowel etnische als religieuze ťn nationalistische superioriteitswaan en exclusivisme. Daar steken de meeste antisemieten maar magertjes bij af met hun etnische waandenkbeelden.

"Het huidige antisemitisme is echter gericht op de Joodse staat." (Yochanan)

-RvW: Hier klopt gewoon geen donder van. Er zijn Joodse denkers die ik zeer hoog acht en die de stichting van de seculiere Joodse staat in strijd achten met de aard, de bedoeling, de waarde en de betekenis van het Jodendom. Zonder zelf in enige God te geloven (en al helemaal niet in een discriminatoire, zoals de God van IsraŽl), kan ik hun gedachtengang volgen. Zelf beschouw ik die separatistische, exclusivistische, particularistische Joodse apartheidsstaat als een bevestiging van de discriminatoire aard van de Joodse religie, cultuur, traditie en (sinds 1948) politiek.


Later schrijft hij, in reactie op David Verveer, een Nederlandse Jood die nu in IsraŽl woont:

Nadat jouw voorouders volgens jouw zeggen in de 16de eeuw naar Holland kwamen, bleven zij Joden, met alle gewenste en ongewenste gevolgen van dien. Yochanan Visser schreef dat mensen zelf de verantwoording moeten dragen voor hun woorden en daden. Dat zou helemaal waar zijn als mensen het eeuwige leven hadden. Omdat dat niet het geval is, worden verantwoordelijkheid en de consequenties van menselijke voorkeuren en beslissingen meestal door opeenvolgende generaties gedragen. Wie wil je eigenlijk precies de schuld geven? En waarvan?

Wat bedoelt hij daarmee? Het heeft er alle schijn van dat hij hun zelf de schuld geeft van de Jodenvervolging en misschien ook wel van de Holocaust. Of hij geeft alsnog David Verveer, hier de schuld van, want hij is van de 'opeenvolgende generatie'.
Op Yochanans dreigement hem aan te geven voor diverse antisemitische uitlatingen, zegt Van Waning onder andere:

Aha, hij doet dus geen aangifte bij het Openbaar Ministerie (zoals behoort) maar bij de Joodse versie van de shariarechtspraak in Nederland, namelijk het CIDI en/of het LBR of zo. Daar wordt de klacht opgenomen in niet-openbare dossiers en behandeld door naamloze lieden die juist NIET aansprakelijk kunnen worden gesteld voor wat zij allemaal met die klacht doen.

Schimmigheid alom. In het geval van de DDR was er de val van de Berlijnse Muur en van het dictatoriale bewind voor nodig om inzage te kunnen krijgen in de geheime STASI-dossiers. Dit zal met de CIDI-dossiers nooit gebeuren, denk ik.


En:

Je bent een charlatan en jouw 'onderzoek' deugt van geen kanten. CIDI en Yad Vashem moeten zich schamen dat zij zich door jou zo laten misbruiken. Liegen, verdraaien en opponenten provoceren, stigmatiseren en intimideren met je valse beschuldigen, is het enige wat jij wilt en kunt. Rot op met je vuile praatjes.

Het is misschien wat makkelijk, maar dit is natuurlijk een schot voor open doel: 'ik ben geen racist, maar de Marokkaanse cultuur is inherent agressief en ze pikken al onze banen in'. Zelfs Geert Wilders is nog subtieler. Ik vind het eerlijk gezegd nogal laf en flauw dat antisemieten tegenwoordig niet meer gewoon toegeven antisemiet te zijn. Je kunt toch gewoon staan voor je overtuiging? Of zijn ze bang dat zo'n aanklacht toch een serieuze kans maakt, vooral als je zelf toegeeft een antisemiet te zijn? Een andere antisemiet ging nog verder, maar ook hij had absoluut niks tegen Joden, zo verzekerde hij:

Heb ik een haat tegen Joden? Zeer zeker niet. Ik respecteer de Joden in Israel voor wat ze bereikt hebben daar op dat voormalig Palestijns gebied; een woestijn is omgevormd tot een redelijk welvarend land. Joden presteren zonder uitzondering goed op het gebied van wetenschap en technologie, Joodse engineers waar ik mee gewerkt heb steken altijd met kop en schouders boven hun Europese (en Amerikaanse) collegas uit.
En ik ben zelfs bereid om te accepteren dat ik het fout zou kunnen hebben met mijn beeld van de gemiddelde Jood die de kluit gewoon te vaak belazert (weet U nog; dat is wat ik schreef over die echte levenservaringen). Het zou kunnen dat ik gewoon pech gehad heb, en dat al die Joden waar ik zaken me gedaan heb toevallig nare mensen waren die niet representatief waren voor het geheel. Ik denk het niet; maar goed - het zou kunnen.


In een eerder reactie had dezelfde reaguurder (onder de naam 'Assume the Position') onder andere het volgende geschreven:

Waar ik me ook aan stoor (en zo te lezen velen met mij) is dat de Joden na de tweede wereldoorlog de slachtofferrol teveel uitgebuit hebben. Een strategie die ze geen windeieren gelegd heeft; geen andere bevolkingsgroep zou zich met hun daden ZO ongeliefd hebben kunnen maken na W.O.II zonder dat dat konsekwenties gehad heeft.
Een feit is bijvoorbeeld dat Joden een disproportioneel aandeel hebben in de machtsstructuren in de wereld, en dan met name in de Verenigde Staten. Overal heeft men in de USA een disproportioneel grote vinger in de pap; de politiek; de financiele wereld, de advocatuur; de rechtspraak; de amusementswereld en ga zo maar door.
Het komt op mij over als de strategie die een virus volgt: Een organisme binnendringen om vervolgens de centrale kern over te nemen teneinde datzelfde organisme dingen te laten doen die enkel in JOUW belang zijn, ook al heeft dat schadelijke gevolgen voor het organisme als geheel.
Malaysia's prime-minister Mahathir Mohamad deed begin van deze eeuw de uitspraak dat de Joden anderen hun oorlogen laten voeren. De hele wereld viel over hem heen na deze uitspraak, maar gelijk had hij wel. Zeker met betrekking tot de verhouding tussen de USA en Israel, alsmede met betrekking tot de disproportioneel grote support die Israel al vele jaren geniet uit de zakken van Uncle Sam.
De holocaust is ECHT, en mag NOOIT meer opnieuw gebeuren. Toch kan het geen kwaad zaken eens van TWEE kanten te bekijken, ook met betrekking tot die gebeurtenissen. Een feit is dat de Joden zich in de Weimar republiek van voor de oorlog bijzonder onpopulair gemaakt hebben door enkel oog te hebben voor het eigen gewin zonder zich druk te maken voor het welzijn van een natie als geheel. Je kunt niet verwachten dat een dergelijk egoistisch gedrag altijd maar zonder konsekwenties blijft. Hitler heeft daar destijds handig op ingespeeld hetgeen volkomen verderfelijk was, maar dat neemt niet weg dat de Joden hem WEL de gelegenheid gaven.


Over hem zegt Robert van Waning, de grote antiracist en voorvechter van universele mensenrechten en rechtvaardigheid:

Goed verhaal. Jouw ervaringen en jouw inzichten en opvattingen zijn relevant en mogen niet zo maar worden weggeblazen door mensen die er andere ervaringen en opvattingen op na houden.

Ondanks dit alles bestond iemand het echter om te zeggen:

Weest u gerust, tenzij u subsidie krijgt voor uw prachtwerk, maar het antisemitisme/de Jodenhaat is in Nederland compleet aan het uitsterven! Weg, foetsie, verdwenen.

En zei iemand over Van Waning:

Dat RvW zich hier soms als een jood in (vooroorlogs) Nazi-Duitsland voelt, is geen onterechte vergelijking gezien de hetze die er tegen hem gaande is"

Robert van Waning plaatste zich, net als andere antizionisten, steeds in de slachtofferrol en vergeleek zichzelf zelfs met dissidenten tijdens de inquisitie, die, terwijl de brandstapel al klaar was en het vuur aangestoken, toch moedig voor hun overtuiging bleven strijden. Enige grootheidswaan is hem (en anderen op het forum) niet vreemd. Daarbij is Van Waning zelf een van de meest actieve en militante deelnemers aan het forum, wat zijn vermeende slachtofferschap en vergelijking met de inquisitie des te absurder maakt.

Valse citaten van Zionisten
Veel reageerders, ook mensen die redelijk over kwamen, beweerden dat kritiek op IsraŽl nog geen antisemitisme is, dat er meer ruimte moet zijn voor kritiek op IsraŽl, dat de antisemitisme beschuldiging wordt gebruikt om deze critici de mond te snoeren.
Ik ga niet uitleggen waarom ik bovenstaande reacties antisemitisch vindt. Ik geef echter grif toe dat er een grijs gebied is, bijvoorbeeld waar het demonisering van IsraŽl betreft, het verkondigen van allerlei leugens, en het gebruik van beladen terminologie. Zo was er iemand die met een rijtje fake quotes (nep-citaten) kwam van IsraŽlische leiders:

- ďOne million Arabs are not worth a Jewish fingernailĒ. Rabbi Yaacov Perrin, Feb. 27, 1994 (Source: N.Y. Times Feb. 28, 1994, p.1).

- ďThe Palestinians would be crushed like grasshoppersÖ heads smashed against the boulders and wallsĒ. Isreali Prime Minister (at the time) in a speech to Jewish settlers New York Times April 1, 1998.

- ďWhen we have settled the land, all the Arabs will be able to do about it will be to scurry around like drugged cockroaches in a bottleĒ. Raphael Eitan, Chief of Staff of the Isreali Defence Forces, New York Times, 14 April 1983.

- ďWe have to kill all the Palestinians unless they are resigned to live here as slavesĒ. Chairman Heilbrun of the Committee for the RE-election of General Shlomo Lahat, the mayor of Tel Aviv, October 1983.

- ďWe must use terror, assassination, intimidation, land confiscation, and the cutting of all social services to rid the Galilee of its Arab populationĒ. Israel Koenig, ďThe Koenig MemorandumĒ.


Van deze quotes is aangetoond dat ze niet waar zijn, ze zijn of geheel verzonnen of aan mensen toegedicht die ze niet hebben gezegd of deze personages zijn ook geheel verzonnen. Enkele weerleggingen uit "Exposing False Zionist Quotes II" (CAMERA) en "Zionist Quotes" (Zionism-Israel.com):

Chairman Heilbrun of the Committee for the Re-election of General Shlomo Lahat, the mayor of Tel Aviv, October 1983 NEVER SAID: "We have to kill all the Palestinians unless they are resigned to live here as slaves."
"Heilbrun" never uttered any "Zionist quotes" at all, or any other quotes - there was no such person.
CAMERA contacted former Mayor Lahat who attested that he has never employed, known or heard of any such person as ďChairman Heilbrun,Ē and that the reported incident never took place. Lahat also emphasized that he would never allow any of his employees to make such statements, as it completely contradicts his own sentiments about Palestinians.

Commissioner Israel Koenig NEVER WROTE: "We must use terror, assassination, intimidation, land confiscation, and the cutting of all social services to rid the Galilee of its Arab population."
Neither the source given (Ian Lustick's 'Arabs in the Jewish State') nor the actual report itself contains any mention of "terror, assassination, intimidation or land confiscation".
The Koenig Report or ďmemorandumĒ as it is sometimes referred to, was a private document of recommendations written in 1975 by civil servant Israel Koenig, the Interior Ministryís official in charge of the Galilee, to alter the demographic balance of the region in favor of the Jews. The recommendations were rejected by then Prime Minister Yitzchak Rabin, denounced by senior Cabinet ministers and rued by then foreign minister Yigal Alon who expressed great regret that the recommendations were ever written. It provoked controversy within Israel after being leaked to 'Al Hamishmar', the publication of Israelís Marxist party, Mapam. Koenigís recommendations included expanding and strengthening Israelís Jewish presence in the Galilee, applying legal consequences to Arabs expressing hostility toward the state and Zionism, enforcing tax collection from the Arab sector, cutting family subsidies to Arabs with large families, eliminating preferential acceptance of Arabs into Israeli universities, channeling Arab students into studying the physical and natural sciences rather than humanities, and encouraging young Arabs to study abroad and emigrate. As controversial as Koenigís proposals were at the time, however, there was absolutely no suggestion of using "terror," "assassination," "intimidation" or "land confiscations."
This same fabricated Zionist quote is also attributed to David Ben Gurion in 1948.

Former IDF Chief of Staff Rafael Eitan NEVER SAID: "We declare openly that the Arabs have no right to settle on even one centimeter of Eretz Israel... Force is all they do or ever will understand. We shall use the ultimate force until the Palestinians come crawling to us on all fours."
Source given: Rafael Eitan, Chief of Staff of the Israeli Defense Forces, in articles by Gad Becker, 'Yediot Ahronot' April 13, 1983 and in 'New York Times', April 14, 1983.
The quote does not appear in either article. While both sources discuss comments made by then-outgoing Chief of Staff Eitan, there is nothing remotely resembling this quote. A wider search of the New York Times archives, also turns up nothing.


Niemand in de VK discussie heeft dit aan de orde gesteld. Degene die de fake quotes postte, Arjan Fernhout, beweerde wel dat hierbij het antisemitisme in het niet valt en we ons daar in het geheel niet druk over hoeven te maken. Zelfs als de citaten allemaal zouden kloppen en er nog meer van dergelijke zaken gezegd zouden zijn, is dat natuurlijk een idiote argumentatie. Dan hoeven we ons ook niet meer druk te maken over islamofobie, gezien de vele haatzaaiende en antisemitische citaten van Hamas, Achmadinejad e.v.a.? Om het met een clichť te zeggen: "two wrongs don't make a right".

Maar die citaten zijn dus verzonnen, en worden eindeloos gereproduceerd op antizionistische websites ('Stop de Bezetting' gebruikte ze vorig jaar zelfs in een brief aan de regering!), die vervolgens als betrouwbare bron worden aangehaald in dergelijke discussies. Trap er niet in.

Ratna Pelle


= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Enkele eerdere artikelen over dit onderwerp:

06/21/2009: De anti-Israel hetze op krantenfora

12/25/2008: Durban II en het debat over Israel in de Volkskrant online

12/07/2008: Vanwaar die twijfel aan Israel? - Antisemitische reacties


08/19/2008: Antisemitisme op de Volkskrant online (vervolg)

08/13/2008: Haat tegen Israel op de Volkskrant online

IMO Blog Hoofdpagina

IMO Blog Archief


IMO Blog
A view from the Netherlands
by Ratna Pelle

* Volg me op Twitter


Je vind ons ook op:
* Israel & Palestijnen Nieuws Blog
* Israel-Palestina.Info Twitter
* Israel-Palestina.Info Facebook Pagina
* Israel-Palestina.Info Facebook Groep

* Israel-Palestina.Info
* IPI Actueel
* IPI commentaar
* IMO Blog (2e lokatie)
* IPI media
* IPI Opinie
* IPI EnglishIMO Blog (IsraŽl & Midden-Oosten) bevat mijn opinies over het IsraŽlisch-Palestijnse conflict, het Joodse recht op zelfbeschikking (ook bekend als Zionisme) en het Palestijnse recht op zelfbeschikking. Ik ben een academica uit Nederland. Ik ben actief geweest in diverse linkse bewegingen voor vrede, milieu en derde wereld. Ik ben noch Joods noch Palestijns noch IsraŽlisch noch Arabisch.

© Alle teksten op deze blogs zijn eigendom van de schrijver, en dienen niet zonder toestemming gekopieerd te worden naar andere websites.IMO Blog contains my thoughts on the Israel - Palestine conflict, the Jewish right to self determination (aka Zionism) and the Palestinian right to self determination, and especially the involvement of Europe with the conflict in the light of it's own history. I am an academic from the Netherlands who has been active in several leftist movements for peace, environment and third world. I am neither Jewish nor Palestinian nor Israeli nor Arab.

© All blogs posted here are copyright by the author, and should not be copied without permission.


BLOGS NL-ISRAEL:
* Ratna.NL - Over IsraŽl en de Palestijnen 2005-2006
* Israel & Palestijnen Nieuws Blog
* Laatste nieuws uit Israel
* Dutchblog Israel (NL/EN)
* Simon Soesan (tot 2013)
* The Crethi and the Plethi (NL/EN)
* Loor Schreef
* Israel in de Media
* Trouw Israel Monitor

AMI ISSEROFF & CO:
* MidEastWeb Log on Middle East peace (2002-2011)
* ZioNation - Progressive Zionism & Israel Web Log (2006-2010)
* Israel: Like this, as if (2007-2009)
* Middle East Analysis (2007-2011)

OTHER BLOGS ISRAEL:
* AP Israel Watch (2010)
* Blue Truth (2007-2015)
* UK Media Watch/
* Daled Amos
* Dry Bones cartoons
* Dvar Dea from Israel
* Elder of Ziyon
* FresnoZionism (2006-2014), now Abu Yehuda
* Haifa Diary
* Israel Proud (2009-2012)
* A Liberal Defence of Israel (2006-2015)
* Neville Teller's A Mid-East Journal
* Normblog (2013)
* Philosemitism (2007-2013)
* Point of no return (Middle East's forgotten Jewish refugees)
* Pro-Israel Bay Bloggers
* Ray Cook (Israel, Zionism and the Media)
* Simply Jews
* Unplugged Mike (2003-2011)
* Yaacov Lozowick's Ruminations

WEBSITES ISRAEL:
* CIDI
* Cijo - Voor Israel, Voor Vrede
* Christenen voor Israel
* Engage (GB)
* Etsel over Jodendom & IsraŽl
* Israel Facts (NL)
* IsraŽl-Informatie linkpagina (NL/EN)
* IsraŽl-Palestina Info (NL/EN)
* Likoed Nederland
* MidEastWeb - Middle East News/Views
* Maurice Ostroff - Second Thoughts
* Missing Peace (NL)
* Peace With Realism
* VECIP - Vrije Encyclopedie Conflict IsraŽl-Palestina
* WAAR media werkgroep Israel
* Zionism & Israel
* Zionism On the Web

DIVERSE ONDERWERPEN:
* Brassť Sittard - Van linkse politiek tot Joodse genealogie
* Sittard Web Log - "politieke, sociale en groene berichten"
* At the back of the hill
* The Euston Manifesto
* The IgNoble Experiment
* Jeff Weintraub, Commentaries and Controversies
* Keesjemaduraatje
* Het Verraad van Links (Carel Brendel)
* Verbal Jam (NL)
* Zin en Rede
* SEO - Search Engine Optimization

NIET MEER GEUPDATE:
* Christians Standing With Israel - Blog
* IreneLancaster's Diary (on Aliyah, Judaism, Zionism and Politics)
* Jewish State
* Octogenarian
* Ratna's Review on Israel, Zionism and Peace (2005-2006)
* Sanda & Israel
* Z-Word Blog, Views on Zionism

RSS V 1.0
RSS V 2.0

FREE EMAIL SUBSCRIPTION
Subscribe to
ZNN
email newsletter for this site and others
.†

Powered by†groups.yahoo.com
IMO Hoofdpagina Ľ IMO Archief Ľ October 2009 Ľ Israel en antisemitisme discussie op Volkskrant online

[Vorig artikel: "Palestina, de moefti en de nazi's"] [Volgend artikel: "Antizionisme en het antisemitisme onderzoek van Israel Facts"]

IMO Blog - Israel & Midden-Oosten

© Alle teksten op deze blogs zijn eigendom van de schrijver, en dienen niet zonder toestemming gekopiŽerd te worden naar andere websites.

All entries copyright by the authors and or Zionism-Israel Information Center. Please forward materials by e-mail with URLS. Other uses by permission only. >

Zionism-Israel Info Center Site Map Definitions Issues (FAQ) Timeline History Documents Web Links Photo Gallery