Share |


Reacties: 13 Opmerkingen

op Monday, 8 November 10, schreef ben kok (joods-chr.pastor)

Beste Ratna,
Even de feiten, zoals ze zijn:
er is geen sprake van "zwaaien met vlaggen", we dragen die om de schouders ofwel een enkele vlaggestok, die verder stil staat.
Ik dacht dat je wel begreep, dat wij zo inlevend zijn om zelf te snappen, dat dit geen feestje is.
We herdenken de vele vermoorde Joden in de Kristallnacht en de nog ergere gevolgen.
En we betreuren het feit, dat NBK c.s. deze herdenking misbruiken voor een eigen agenda, zie ook de artikelen van Carel Brendel daarover.
http://home.kpn.nl/c.brendel/Kristallnacht.htm

Verder zijn we heel blij met de aankondiging d.d. 5 nov. van het CJO, dat ze miv 2011 de herdenking weer jaarlijks zelf gaan organiseren.
Wij zijn slechts een klokkenluider, al in 2009 en katalysator nu, niet meer en niet minder.
Baruch ha Shem,
shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)
www.tora-yeshua.nl ( zie daar ook het NIW artikel over deze gang van zaken.

op Tuesday, 9 November 10, schreef Brabosh

Geen IsraŽlische vlaggen op herdenkingsdagen van de Holocaust? Wat is er verkeerd aan om na de Holocaust de hernieuwde weerbaarheid van het Joodse volk te demonstreren? Omdat we de steeds latente Jodenhaat zouden aanwakkeren? En waar ligt die oorzaak van die Jodenhaat dan wel? Moeten die Jodenhaters met hun "probleem" niet dringend eerst naar de dokter gaan ipv naar zo'n herdenkingsplechtigheid?

Op de laatste herdenking in KZ Auschwitz zag ik zelfs IsraŽlische straaljagers over het kamp vliegen. Lees ook op mijn website http://www.verzet.org en hoe ik mijn logische volkomen beredeneerde overstap heb gemaakt naar een pro-IsraŽlblog. Het ene vloeit naadloos over in het andere. Waarvoor moet ik mij dan nu opeens schamen?

Zie ook:

IDF chief at Auschwitz: We take calls for Israel's destruction seriously
http://www.haaretz.com/jewish-world/news/idf-chief-at-auschwitz-we-take-calls-for-israel-s-destruction-seriously-1.244932

In the Footsteps of His Mother
IDF delegation, "Witnesses in Uniform," marching at the Auschwitz death camp
http://dover.idf.il/IDF/English/News/Up_Close/2008/05/0101.htm

op Tuesday, 9 November 10, schreef VanFrikschoten

"Het is koren op de molen van de IsraŽl bashers en de antisemieten en de kans is groot dat het een hoop negatieve publiciteit oplevert." Als men zo verwrongen in elkaar steekt dat men al op tilt slaat bij het zien van een IsraŽlische vlag op een herdenking van nota bene Joodse slachtoffers van het antisemitisme dan wordt het hoog tijd dat er nog veel meer mensen daar met IsraŽlische vlaggen gaan staan. Want als het geciteerde waar zou zijn dan blijkt daaruit hoe zeer de Jodenhaat anno 2010 nog woekert onder deze mensen.

op Tuesday, 9 November 10, schreef

Mein Kampf en De Protocollen van Zion zijn jaar in jaar uit de meest gelezen boeken in de landen die Israel omringen. De dagelijkse dosis antisemitisme die in die landen in de pers verschijnt tart iedere verbeelding. Daarom staan wij daar met de vlag van Israel.

op Tuesday, 9 November 10, schreef keesjemaduraatje

@Ratna: niet zo bang zijn voor de Hamas- en Hezbollah-aanhangers. De geschiedenis van Israel leert ons dat ze hun doel niet zullen bereiken:

Psalm 9 vers 3
Omdat mijn vijand, hoe geducht,
Teruggekeerd is en gevlucht;
Hij is, schoon stout te veld getogen,
Vergaan, gevallen voor Uw ogen.

op Tuesday, 9 November 10, schreef Ratna Pelle

Hallo Ben Kok,
Het was niet mijn bedoeling jullie actie extra negatief neer te zetten door van 'zwaaien met vlaggen' te spreken en ik suggereer nergens dat jullie er een feestje van willen maken. Ik heb een genuanceerde visie gegeven op een en ander, en aangegeven dat ik vlagvertoon weliswaar ongepast vind bij zo'n beladen bijeenkomst, maar dit wel kan begrijpen in reactie op het NBK. Ook gaf ik aan dat ik het terecht vindt wanneer Joden uit de Holocaust de conclusie trekken dat ze een veilige eigen plek nodig hebben, en dus de mogelijkheden die te verdedigen. Ik ben het verder eens met je kritiek op het NBK en het misbruik dat zij maken van deze herdenking voor eigen politieke doeleinden. Je verwijst naar de artikelen van Carel Brendel daarover, maar juist hij bekritiseert ook jullie vlaggenactie, en nog veel feller dan ik.

Brabosh en Van Frikschoten: zo'n herdenking moet zodanig zijn opgezet dat een ieder die bij de slachtoffers van de Kristallnacht en de Holocaust stil wil staan zich er thuis voelt, ook mensen die moeite hebben met wat Israel doet, en het niet prettig vinden als daar Israelische vlaggen te zien zijn. Nu het NBK het (nog) organiseert kun je het als protest daartegen zien maar je zal er van worden beschuldigd hetzelfde te doen als zij: politiek bedrijven over de hoofden van de slachtoffers van toen. Die slachtoffers waren lang niet allemaal zionist en we moeten de discussie over Israel en het conflict hiervan scheiden. Dit ondanks het feit dat de slachtoffers van toen waarschijnlijk waren blijven leven als zij eerder waren gevlucht en als er eerder een eigen Joodse staat was geweest waar Joden heen konden.

op Wednesday, 10 November 10, schreef Brabosh

@ "Brabosh en Van Frikschoten: zo'n herdenking moet zodanig zijn opgezet dat een ieder die bij de slachtoffers van de Kristallnacht en de Holocaust stil wil staan zich er thuis voelt, ook mensen die moeite hebben met wat Israel doet, en het niet prettig vinden als daar Israelische vlaggen te zien zijn"

Wel, dit vind ik nu helemaal te gek. Waarom moeten wij bescheiden blijven in ons enthousiasme voor het mirakel van de Joodse staat IsraŽl? En verdomme toch, wat interesseert mij nu hoe of wat andere Joden over IsraŽl denken? Waarom zouden we moeten toegeven aan Chomsky, Norman Finkelstein, Jaap Hamburger of Neturei Karta? Waarom zouden wij respect moeten hebben voor de wolven in het bos, excuseer: de Joodse farizeeŽrs [bv. JCall en JStreet] die vanuit de Diaspora IsraŽl soms grondiger bekladden dan de gekende vijanden van IsraŽl en daar dikwijls beter en uitbundiger voor gewaardeerd worden dan de werkelijke vrienden van IsraŽl? Mijn strijdmakkers zijn de vrienden van IsraŽl en die hoeft niet eens een Jood te zijn.

Ik heb geen kritiek op het IsraŽlische beleid. En al zou ik die hebben, ik bijt nog liever mijn tong af dan dat ik die zou uiten. Wat mij betreft mag de premier van IsraŽl een kip of een geit zijn, het kan me geen barst schelen. Als er maar iemand is die we kunnen aanspreken in IsraŽl, al is het maar om 'goedemorgen' tegen te zeggen. Het is onze taak niet om ons over het interne en buitenlandse beleid van IsraŽl uit te spreken, laat staan daarover te oordelen. Laat dat oordelen over aan de vijanden van de Joodse staat. Ze zijn met miljarden en erg vasthoudend. Onze taak is het in stand houden en ondersteunen van het concept Joodse staat van IsraŽl. Wat er daarna in die Joodse keuken wordt klaargemaakt is een zaak van IsraŽl en niet die van ons.

op Wednesday, 10 November 10, schreef Martien Pennings

Ik heb op Hoeiboei het volgende commentaar onder het stukje van Brendel geplaatst:

FOUT, FOUT, FOUT, CAREL !!!

Kijk, Carel, ik vind je een aardige vent en bij gelegenheid staan we wel eens bij elkaar met een biertje in de hand. Maar ik zou proberen me te beperken tot waarin je goed bent: namen en rugnummers en verbindingslijnen. Het wie, wat, waar, wanneer, hoe. Ik aarzel om "waarom" in dit rijtje op te nemen. Misschien is dat te diep voor je. Hou je niet bezig met Hogere Zijnsvragen, zou ik zeggen, en beperk je tot het journalistieke handwerk. Want anders gaat het fout.

Zo heb je al eens een keer over Ben Kok geschreven dat je "met zulke vrienden geen vijanden nodig hebt" en nu zet je Ben op een gelijk niveau met Renť Danen en consorten. Ik heb het over deze zeer foute alinea:

"Met zijn politieke misbruik heeft hij tegenkrachten opgeroepen, die eveneens politiek bedrijven over het hoofd van vermoorde Duitse Joden. Onder aanvoering van de Ďjoods-christelijkeí pastor Ben Kok, die religieuze heilsverwachtingen koppelt aan de Joodse Staat, gaan tegenstanders met IsraŽlische vlaggen zwaaien. Danen krijgt een koekje van eigen deeg."

Ik ga op dit nare stukje foute tekst geen commentaar leveren. Wat ik wel zal doen: in de aanloop naar de volgende herdenking zal ik een "Proeve van een Rede die uitgesproken had moeten worden bij de herdenking van de Kristalnacht in 2011". Dat is de ondertitel. De titel zelf zal luiden "Kristalnacht uitgekristalliseerd".

Daarin zal ik laten zien dat er inderdaad onvermijdelijk en noodzakelijk ďpolitiekĒ bedreven moet worden bij de herdenking van de Kristalnacht en hoe dat alles, maar dan ook Šlles met de geschiedenis en de actualiteit van IsraŽl te maken heeft. En vooral met de nazistische geestesziekte die ďPalestinismeĒ heet en waardoor de recente Kristalnachtherdenkingen geperverteerd zijn door de Meulenbeltmob.

Palestinisme?
Google even op:
Pennings Palestinisme Artikel 7

Martien Pennings

op Wednesday, 10 November 10, schreef Wouter Brassť

Het beste lijkt mij om dergelijke herdenkingen van slachtoffers zoveel mogelijk politiek (en religieus) neutraal te houden, alleen al terwille van de nabestaanden, die hun familie en vrienden willen kunnen herdenken zonder achter het karretje van de ene of de andere politieke opstelling gespannen te worden.
Vergelijk de herdenkingen van Amerikaanse gevallenen in Irak en Afghanistan (en van 9/11):
De een staat achter de militaire interventies en de ander is er fel op tegen. Als je een herdenking wilt houden waar alle nabestaanden zich welkom voelen en in kunnen herkennen, moet je de wijsheid en rechtvaardigheid van die interventies zoveel mogelijk in het midden laten. Al is de vraag lastig wat je er dan wel nog over kunt zeggen als je toch een beetje inhoudelijke speech wilt houden...

op Thursday, 11 November 10, schreef Ratna Pelle

Wouter: goeie vergelijking, laat ook heel helder de problemen zien van zo'n herdenking: voor sympathisanten van Israel voelt het als heel logisch om hun verbondenheid met Israel tijdens zo'n herdenking te tonen. En ik vind dat eigenlijk ook wel logisch: Israel en Joden hebben alles met elkaar te maken, en juist Israel biedt Joden nu de garantie dat zoiets niet nog eens kan gebeuren, omdat er nu een plek is waar ze altijd heen kunnen. Maar voor (felle) critici van Israel is het juist pijnlijk dat de Joodse staat dingen doet waar ze moreel totaal niet achter kunnen staan. Israelische vlaggen staan hun dus in de weg bij het herdenken. En terwijl het voor sommige mensen helemaal logisch is om uitgebreid stil te staan bij hedendaags racisme en islamofobie, ook al is dat veel minder extreem dan het antisemitisme dat aan de Holocaust voorafging, is dat voor anderen juist weer ongepast.

Martien Pennings: iedereen mag natuurlijk zelf weten waar die zich mee bezig houdt, en het is niet aan jou te bepalen wat voor iemand anders wellicht te moeilijk of 'te diep' is. Zoals gezegd denk ik net als Wouter dat de herdenking voor alle nabestaanden moet zijn, en ook nabestaanden en betrokkenen die niks met Israel hebben of er veel kritiek op hebben moeten zich er thuis voelen, net als dat ook aanhangers van Geert Wilders zich er thuis moeten kunnen voelen.

op Thursday, 11 November 10, schreef ben kok (joods-chr.pastor)

ďHarnessing
disparate anti-Semitic, anti-American and anti-Western ideologies, it
targets the Jewish people by targeting the Jewish homeland, Israel,
as the source of injustice and conflict in the world, and uses,
perversely, the language of human rights to do so.
We
must be relentless in exposing this new anti-Semitism for what it
is...when Israel, the only country in the world whose very existence
is under attack - Is consistently and conspicuously singled out for
condemnation, I believe we are morally obligated to take a stand.
Demonization, double standards, delegitimization, the 3 D's, it is a
responsibility to stand up to them.
I
know, by the way, because I have the bruises to show for it, that
whether it is at the United Nations, or any other international
forum, the easiest thing to do is simply to just get along and go
along with this anti-Israeli rhetoric, to pretend it is just about
being even-handed, and to excuse oneself with the label of "honest
broker."
There
are, after all, a lot more votes - a lot more - in being anti-Israeli
than in taking a stand. But, as long as I am prime minister, whether
it is at the UN or the Francophonie or anywhere else, Canada will
take that stand...Not just because it is the right thing to do, but
because history shows us, and the ideology of the anti-Israeli mob
tells us all too well, that those who threaten the existence of the
Jewish people are a threat to all of us."
--
Canadian Prime Minister Stephen Harper

op Tuesday, 23 November 10, schreef Ratna Pelle

Ben Kok schrijft:
"Ons aller Anja, geestverwant van Dries, Gretta en niet te vergeten Mohammed ( nee, niet de bekende moordenaar, terrorist, pedofiel, manipulator uit de 7e eeuw, stichter van het totalitaire systeem islam, verantwoordelijk voor honderden miljoenen doden sindsdien; het gaat hier om M.Rabbae) helpt ons gelukkig en vertelt op haar weblog, hoe wij aanwezig waren met de Israelvlaggen."

Ben,
Wat jammer dat je je boodschap en verder aardige verslag in haat tegen de islam moet verpakken. Het christendom heeft ook honderden miljoenen doden op haar geweten (inquisitie, godsdienstoorlogen, kruistochten, heksverbrandingen, jodenvervolgingen etc..) Probeer zo'n verslag of reactie in het vervolg wat zakelijker te houden, en laat de bespreking van het leven van de profeet Mohammed erbuiten. Ik ben zelf niet religieus, maar ik zou het evengoed afkeuren als mensen zo over Joodse profeten of Jezus of God of welke heilige figuur dan ook zouden praten.

op Sunday, 28 November 10, schreef Ratna Pelle

Ben Kok is geen Joods christelijk pastor (dit is
een zelfverzonnen term en verwijst niet naar een beroep of functie), want Joden erkennen Jezus niet als de verlosser en zoon van god. Veel Joden storen zich aan deze zelfbenoemde pastor en ik ben zijn arrogantie en haat tegen de islam zo onder de hand ook behoorlijk zat. Met zulke vrienden heeft Israel geen vijanden meer nodig. Zie ook: http://home.kpn.nl/c.brendel/BenKok.htm

Achtergrondartikelen
IsraŽl-Palestina.Info:

* 60 Jaar IsraŽl en de Nakba (1948-2008)
* 60 Jaar na delingsplan, IsraŽl en de VN
* Geschiedenis van het IsraŽlisch-Arabische conflict
* Vredesproces & Recente Geschiedenis
* Tijdlijn geschiedenis IsraŽl en Palestina
* Geschiedenis Joden en antisemitisme
* Geschiedenis Palestijnen en Arabieren
* Hezbollah
* IsraŽl politiek
* Palestijnen politiek
* Zesdaagse Oorlog
* Bezette gebieden & nederzettingen
* Gaza Strook
* Gaza Oorlog
* Gaza blokkade
* Hamas
* Apartheidsmuur of veiligheidshek?
* Jeruzalem
* Vluchtelingen
* Demografie
* Etnische zuivering
* Zionisme
* Anti-Zionisme
* Boycot IsraŽl campagnes
* Initiatieven voor vrede en verzoening
* United Civilians for Peace
* Verenigde Naties
* Mythes en beeldvorming
* Palestijns Gevangenendocument 2006
* Column Simon Soesan
* Reisverslag IsraŽl 2007
* Het zijn net mensen - recensie & repliek
* Krantenonderzoek NRC conflict IsraŽl-Palestina
* Berichtgeving IsraŽl door NOS Journaal
* Dries van Agt over IsraŽl en de Palestijnen
* Recente artikelen IsraŽl-Palestina
* Oudere artikelen IsraŽl-Palestina
* Landkaart van IsraŽl - Palestina


Background Articles in English:

* Amnesty International Report on Gaza War
* History Arab-Israeli Conflict
* Boycott Israel campaigns
* Boycott Israel?
* Christian Zionism
* Dutch Media: Study of NRC Handelsblad
* Dutch Media: NOS Journaal Study
* Israel 1948 War of Independence
* Israel 1948 War of Independence Timeline
* History of Anti-Semitism
* Israel
* Israel Boycott?
* Jew!
* 6 Day War
* Six Day War Timeline
* Zionism - Definition and History
* Zionism: History of Zionism & Israel
* Zionism and its Impact


Eerdere IMO Blogs.
Voor volledige lijst zie:
IMO Blog Archief


October 2016 September 2016 August 2016 July 2016 June 2016 May 2016 April 2016 March 2016 February 2016 January 2016 December 2015 November 2015 October 2015 September 2015 August 2015 July 2015 June 2015 May 2015 April 2015 March 2015 February 2015 January 2015 December 2014 November 2014 October 2014 September 2014 August 2014 July 2014 June 2014 May 2014 April 2014 March 2014 February 2014 January 2014 December 2013 November 2013 October 2013 September 2013 August 2013 July 2013 June 2013 May 2013 April 2013 March 2013 February 2013 January 2013 December 2012 November 2012 October 2012 September 2012 August 2012 July 2012 June 2012 May 2012 April 2012 March 2012 February 2012 January 2012 December 2011 November 2011 October 2011 September 2011 August 2011 July 2011 June 2011 May 2011 April 2011 March 2011 February 2011 January 2011 December 2010 November 2010 October 2010 September 2010 August 2010 July 2010 June 2010 May 2010 April 2010 March 2010 February 2010 January 2010 December 2009 November 2009 October 2009 September 2009 August 2009 July 2009 June 2009 May 2009 April 2009 March 2009 February 2009 January 2009 December 2008 November 2008 October 2008 September 2008 August 2008 July 2008 June 2008 May 2008 April 2008 March 2008 February 2008 January 2008 December 2007 November 2007 October 2007 September 2007 August 2007 July 2007 June 2007 July 2007 June 2007 May 2007 April 2007 March 2007 September 2007 February 2007 January 2007 December 2006 November 2006 2006 November 2006 October 2006 September 2006 August 2006 July 2006 June 2006 May 2006 April 2006 March 2006 February 2006


FREE EMAIL SUBSCRIPTION
Subscribe to
ZNN
email newsletter for this site and others
.†

Powered by†groups.yahoo.com

Israelische vlaggen bij Kristallnachtherdenking?

IMO Blog, 2010

Blogger en oud-journalist Carel Brendel heeft, zoals ik gisteren schreef, de connecties van Nederland Bekent Kleur met de Internationale Socialisten en andere organisaties en extreme figuren grondig uitgezocht, zoals uit zijn dossier over de zaak blijkt. De IS steunen openlijk Hezbollah en Hamas, en hebben meegedaan aan anti-IsraŽl manifestaties waar het antisemitisme niet van de lucht was. Een aantal leden van de IS zitten ook bij het NBK. Vreemd genoeg hoor je daarover zelden in de media, ondanks de zogenaamd zo gunstige tijdgeest. Ik vind het werkelijk verbluffend niks te hebben meegekregen van de totale escalatie van de pro-Palestina manifestatie in 2002 op de Dam, waar een Jood in elkaar werd geslagen door een woedende menigte en Sieg Heil werd gescandeerd. Ik was toen niet zo met Israel bezig maar wel actief binnen GroenLinks en las ook weleens een krant.


Maar Carel Brendel hekelt ook de andere kant, de in zijn ogen te fanatieke steun voor IsraŽl van bijvoorbeeld Ben Kok, die oproept tot een tegendemonstratie op de Kristallnachtherdenking, met IsraŽlische vlaggen:

De Amsterdamse herdenking van de Kristalnacht, al jaren een schandaal door het optreden van Renť Danen en zijn trotskistische vrienden, dreigt dit jaar helemaal op een wanvertoning uit te draaien. De 'joods-christelijke' pastor Ben Kok en zijn medestanders willen de herdenking terugkapen door er een IsraŽlische vlaggenparade van te maken. De pastor heeft al tien vlaggen ingeslagen, meldt Joost NiemŲller op De Dagelijkse Standaard.
Kok stortte zich eerder met een IsraŽlische vlag in een Gaza-demonstratie op het Museumplein. Hij werd daarop belaagd door agressieve jongeren. Terwijl Danen namens de organisatie probeerde te verhinderen dat dit incident werd gefilmd, slaagde Danens strijdmakker Mohamed Rabbae er in om Kok te ontzetten. Kok is een beminnelijk en ook moedig man, maar tegelijk een religieuze dwaas. Over de hoofden van vermoorde Duitse Joden dreigt de herdenking van de Kristallnacht nu uit te lopen op een partijtje modderworstelen tussen trotskistische Hamas-fans en religieuze IsraŽl-fans.


Ik voel mij zelf ook wat ongemakkelijk bij het idee van Ben Kok, en even voordat antizionisten dit weer tegen het CIDI en andere Joodse organisaties gaan gebruiken: Naftaniel heeft zich hiervan ook duidelijk gedistantieerd. Toch vind ik de actie van Kok meer dan modderworstelen: het is een statement tegen het feit dat antizionistische organisaties de Kristallnachtherdenking hebben gekaapt. Het is een statement dat je je niet hoeft te schamen pro-IsraŽl te zijn, een tegengeluid ook tegen het soms wel erg behoedzame optreden van de officiŽle Joodse organisaties. En de Holocaust en Israel hebben natuurlijk wel wat met elkaar te maken. Zoals ik in 2008 al blogde, is het terecht dat de Joden het antwoord op de vraag hoe dit in de toekomst te voorkomen hebben gezocht in zelfbeschikking, onafhankelijkheid, in politieke en militaire macht.

Carel Brendel schrijft in een kritisch stukje over IsraŽls christelijke vrienden dat Joden uit de OekraÔne in IsraŽl meer last hebben van antisemitisme dan voordat zij emigreerden. Een dubieuze stelling, gebaseerd op een paar gesprekjes met Joden die hij als toenmalig verslaggever voor het Algemeen Dagblad voerde, voordat zij daadwerkelijk waren vertrokken. Brendel poneert bovendien de stelling dat het met het antisemitisme in Westerse landen wel meevalt en dat dus geen reden is voor de Joden aldaar om naar IsraŽl te vertrekken (de aanleiding voor deze stelling was dat sommige christenen een toename van het antisemitisme voorspelden en welhaast lijken toe te juichen omdat het hun doel dat de Joden naar het land terugkeren, en daarmee het einde der tijden, zou bespoedigen). Brendels verontwaardiging over die houding onder sommige christenen deel ik, maar de stelling zelf klopt niet. Het is eerder zo dat veel Joden ondanks antisemitisme toch in de diaspora blijven, uit gewoonte, gemakzucht en al die zaken die ons ervan weerhouden een grote stap te zetten. Bovendien bedoelt hij met het antisemitisme waar de OekraÔense Joden in IsraŽl last van kregen de raketten van Hamas en Hezbollah, kortom, haar vijanden. En daar kan IsraŽl gelukkig, dankzij haar zo gehekelde leger, redelijk effectief tegen optreden. IsraŽl heeft de positie van Joden in de wereld aanzienlijk verbeterd. Zij hebben een plek waar ze naartoe kunnen als ze worden bedreigd, maar ook een stem die voor hun belangen opkomt. Antisemitisme is echter niet de enige reden om naar IsraŽl te emigreren, evenmin als economische voorspoed dat is. Ik ken een aantal mensen die een redelijk welvarend en veilig leven in de VS achter zich hebben gelaten om in IsraŽl in een klein appartementje te gaan wonen, in het leger te dienen en een onzekere toekomst tegemoet te gaan. Een van hen heeft een zoon in het leger verloren en is zelf ternauwernood aan een aanslag ontsnapt. Deze mensen zijn naar IsraŽl gekomen uit idealisme, omdat zij deel wilden zijn van een Joodse natie en niet van een behoedzaam opererende minderheid. Tot slot kan me niet voorstellen dat dat in de OekraÔne na de val van de Sovjet Unie opeens geheel verdwenen was.

Terug naar de actie van Ben Kok: gezien de zeer negatieve reacties die IsraŽlische vlaggen bij veel mensen oproepen, zou ik van zo'n actie afzien indien het NBK er ook niet aanwezig is met een politieke manifestatie. Het is koren op de molen van de IsraŽl bashers en de antisemieten en de kans is groot dat het een hoop negatieve publiciteit oplevert.
En ik ben het met Brendel eens dat het niet zo gepast is dat christenen met IsraŽlische vlaggen gaan zwaaien waar een van de grootste misdaden tegen de Joden wordt herdacht, een misdaad waar het christendom ook zo haar bijdrage aan leverde.
Tot slot vraag ik mij wel af of het zwaaien met vlaggen bij herdenkingen overal als zo ongepast wordt ervaren als velen hier dat doen. Zouden we het bijvoorbeeld ongepast vinden als bij de herdenking van de Armeense genocide ArmeniŽrs met hun vlag zouden zwaaien? Als bij de herdenking van nazi-misdaden in Polen Poolse vlaggen worden gehesen? Wij zijn er misschien te ingetogen voor, maar in veel landen gaan herdenkingen van verschrikkingen gepaard met een zeker nationalisme en vlagvertoon.

Ratna Pelle

IMO Blog Hoofdpagina

IMO Blog Archief


IMO Blog
A view from the Netherlands
by Ratna Pelle

* Volg me op Twitter


Je vind ons ook op:
* Israel & Palestijnen Nieuws Blog
* Israel-Palestina.Info Twitter
* Israel-Palestina.Info Facebook Pagina
* Israel-Palestina.Info Facebook Groep

* Israel-Palestina.Info
* IPI Actueel
* IPI commentaar
* IMO Blog (2e lokatie)
* IPI media
* IPI Opinie
* IPI EnglishIMO Blog (IsraŽl & Midden-Oosten) bevat mijn opinies over het IsraŽlisch-Palestijnse conflict, het Joodse recht op zelfbeschikking (ook bekend als Zionisme) en het Palestijnse recht op zelfbeschikking. Ik ben een academica uit Nederland. Ik ben actief geweest in diverse linkse bewegingen voor vrede, milieu en derde wereld. Ik ben noch Joods noch Palestijns noch IsraŽlisch noch Arabisch.

© Alle teksten op deze blogs zijn eigendom van de schrijver, en dienen niet zonder toestemming gekopieerd te worden naar andere websites.IMO Blog contains my thoughts on the Israel - Palestine conflict, the Jewish right to self determination (aka Zionism) and the Palestinian right to self determination, and especially the involvement of Europe with the conflict in the light of it's own history. I am an academic from the Netherlands who has been active in several leftist movements for peace, environment and third world. I am neither Jewish nor Palestinian nor Israeli nor Arab.

© All blogs posted here are copyright by the author, and should not be copied without permission.


BLOGS NL-ISRAEL:
* Ratna.NL - Over IsraŽl en de Palestijnen 2005-2006
* Israel & Palestijnen Nieuws Blog
* Laatste nieuws uit Israel
* Dutchblog Israel (NL/EN)
* Simon Soesan (tot 2013)
* The Crethi and the Plethi (NL/EN)
* Loor Schreef
* Israel in de Media
* Trouw Israel Monitor

AMI ISSEROFF & CO:
* MidEastWeb Log on Middle East peace (2002-2011)
* ZioNation - Progressive Zionism & Israel Web Log (2006-2010)
* Israel: Like this, as if (2007-2009)
* Middle East Analysis (2007-2011)

OTHER BLOGS ISRAEL:
* AP Israel Watch (2010)
* Blue Truth (2007-2015)
* UK Media Watch/
* Daled Amos
* Dry Bones cartoons
* Dvar Dea from Israel
* Elder of Ziyon
* FresnoZionism (2006-2014), now Abu Yehuda
* Haifa Diary
* Israel Proud (2009-2012)
* A Liberal Defence of Israel (2006-2015)
* Neville Teller's A Mid-East Journal
* Normblog (2013)
* Philosemitism (2007-2013)
* Point of no return (Middle East's forgotten Jewish refugees)
* Pro-Israel Bay Bloggers
* Ray Cook (Israel, Zionism and the Media)
* Simply Jews
* Unplugged Mike (2003-2011)
* Yaacov Lozowick's Ruminations

WEBSITES ISRAEL:
* CIDI
* Cijo - Voor Israel, Voor Vrede
* Christenen voor Israel
* Engage (GB)
* Etsel over Jodendom & IsraŽl
* Israel Facts (NL)
* IsraŽl-Informatie linkpagina (NL/EN)
* IsraŽl-Palestina Info (NL/EN)
* Likoed Nederland
* MidEastWeb - Middle East News/Views
* Maurice Ostroff - Second Thoughts
* Missing Peace (NL)
* Peace With Realism
* VECIP - Vrije Encyclopedie Conflict IsraŽl-Palestina
* WAAR media werkgroep Israel
* Zionism & Israel
* Zionism On the Web

DIVERSE ONDERWERPEN:
* Brassť Sittard - Van linkse politiek tot Joodse genealogie
* Sittard Web Log - "politieke, sociale en groene berichten"
* At the back of the hill
* The Euston Manifesto
* The IgNoble Experiment
* Jeff Weintraub, Commentaries and Controversies
* Keesjemaduraatje
* Het Verraad van Links (Carel Brendel)
* Verbal Jam (NL)
* Zin en Rede
* SEO - Search Engine Optimization

NIET MEER GEUPDATE:
* Christians Standing With Israel - Blog
* IreneLancaster's Diary (on Aliyah, Judaism, Zionism and Politics)
* Jewish State
* Octogenarian
* Ratna's Review on Israel, Zionism and Peace (2005-2006)
* Sanda & Israel
* Z-Word Blog, Views on Zionism

RSS V 1.0
RSS V 2.0

FREE EMAIL SUBSCRIPTION
Subscribe to
ZNN
email newsletter for this site and others
.†

Powered by†groups.yahoo.com

IMO Blog - Israel & Midden-Oosten

© Alle teksten op deze blogs zijn eigendom van de schrijver, en dienen niet zonder toestemming gekopiŽerd te worden naar andere websites.

All entries copyright by the authors and or Zionism-Israel Information Center. Please forward materials by e-mail with URLS. Other uses by permission only. >

Zionism-Israel Info Center Site Map Definitions Issues (FAQ) Timeline History Documents Web Links Photo Gallery